Ισραήλ: «Απαντά» στην επίθεση των Χούθι – Σφοδροί βομβαρδισμοί σε θέσεις των ανταρτών στην Υεμένη [vids]

Το τηλεοπτικό δίκτυο των Χούθι της Υεμένης, Al-Masirah μετέδωσε σήμερα πως εξαπολύθηκαν αεροπορικές επιδρομές με στόχο την πόλη λιμάνι Χοντέιντα στην Ερυθρά Θάλασσα.

Το Al-Masirah αρχικά τόνισε ότι οι επιδρομές πραγματοποιήθηκαν από αμερικανικές και βρετανικές δυνάμεις, αλλά αργότερα διέγραψε την αναφορά αυτή στις δυνάμεις των ΗΠΑ και της Βρετανίας.

Το υπουργείο Υγείας που διοικείται από τους Χούθι κατηγορεί το Ισραήλ για μια σειρά επιδρομών σε αποθήκη καυσίμων στην πόλη-λιμάνι της Υεμένης που ελέγχεται από τους αντάρτες, προσθέτοντας ότι τα χτυπήματα προκάλεσαν θύματα.

«Οι επιδρομές του ισραηλινού εχθρού σε εγκαταστάσεις αποθήκευσης πετρελαίου στο λιμάνι της Χοντέιντα οδήγησαν σε θανάτους και τραυματισμούς», αναφέρει το υπουργείο Υγείας σε δήλωση που μεταδόθηκε από ΜΜΕ των Χούθι, χωρίς να διευκρινίσει τον ακριβή απολογισμό των θυμάτων.

Το Ισραήλ επιβεβαίωσε τα χτυπήματα, λέγοντας πως είναι η απάντηση στις εκατοντάδες επιθέσεις που πραγματοποιήθηκαν κατά του κράτους του Ισραήλ τους τελευταίους μήνες.

Το πρακτορείο Al Arabiya, επικαλούμενο ανώνυμες πηγές, αναφέρει ότι το χτύπημα κατά της αποθήκης καυσίμων και των διυλιστηρίων πετρελαίου στο λιμάνι Al-Hudaydah στην Υεμένη, πραγματοποιήθηκε από κοινού από το Ισραήλ, τις ΗΠΑ και το Ηνωμένο Βασίλειο.

Υποστηρίζει επίσης ότι στην επίθεση συμμετείχαν 12 ισραηλινά αεροσκάφη, συμπεριλαμβανομένων των μαχητικών F-35.

Η επίθεση αυτή, πιθανότατα είναι η «απάντηση» του Ισραήλ στην επίθεση που εξαπέλυσαν οι Υεμενίτες αντάρτες με drones-καμικάζι κατά του Τελ Αβίβ πριν λίγες ημέρες.

Mε πληροφορίες από: Times of Israel / Φωτογραφίες Reuters