Ισραήλ: Αναφορές για απώλειες του στρατού σε συγκρούσεις με τη Χεζμπολάχ – Τουλάχιστον 2 τραυματίες

Πολλαπλές αναφορές υποστηρίζουν ότι ο ισραηλινός στρατος υπέστη απώλειες μετά από επίθεση της Χεζμπολάχ με κατευθυνόμενους αντιαρματικούς πυραύλους σε φυλάκιο των IDF στο βόρειο Ισραήλ, στα σύνορα με τον Λίβανο.

Τουλάχιστον 1 Ισραηλινός στρατιώτης σκοτώθηκε και άλλοι 6 τραυματίστηκαν, ενώ σύμφωνα με ανακοίνωση του νοσοκομείου Rambam στην πόλη Χάιφα, δύο στρατιώτες μεταφέρθηκαν εσπευσμένα με ελικόπτερο, καθώς έφεραν πολλαπλά τραύματα από τις συγκρούσεις στα βόρεια σύνορα του Ισραήλ.

Επίσης, ένα drone που εκτοξεύτηκε από τον νότιο Λίβανο αναχαιτίστηκε από ένα σύστημα αεράμυνας Patriot πάνω από το βόρειο Ισραήλ. Στο παρακάτω βίντεο πιθανότατα φαίνεται η αναχαίτιση του μη επανδρωμένου αεροσκάφους, αν και δεν είναι επιβεβαιωμένο.

Οι μάχες μεταξύ ισραηλινού στρατού και Χεζμπολάχ φαίνεται να εντείνονται καθώς βαριά πυρά και βομβαρδισμοί πυροβολικού συνεχίζουν να ακούγονται κατά μήκος των συνόρων.

Ο ισραηλινός στρατός ανακοίνωσε ότι μόνο σήμερα τουλάχιστον 20-30 ρουκέτες εκτοξεύθηκαν από το έδαφος του Λιβάνου. Οι IDF ανταπέδωσαν στα πυρά με πυροβολικό, ελικόπτερα και μη επανδρωμένα αεροσκάφη που έπληξαν, όπως υποστηρίζουν, θέσεις της ένοπλης οργάνωσης κοντά στα σύνορα.

Νωρίτερα σήμερα ήχησαν οι σειρήνες στο βόρειο Ισραήλ, ενώ ζητήθηκε η απομάκρυνση των κατοίκων από την Κιριάτ Σμόνα, μια πόλη στο βόρειο τμήμα της χώρας κοντά στα σύνορα με τον Λίβανο, όπου η κατάσταση είναι τεταμένη μετά την επίθεση της Χαμάς στις 7 Οκτωβρίου.

Οι ισραηλινές αρχές ανακοίνωσαν την εφαρμογή σχεδίου για την απομάκρυνση των κατοίκων της πόλης αυτής και τη μεταφορά τους σε σπίτια υποδοχής που χρηματοδοτούνται από το κράτος, επεσήμανε ο στρατός.

Η Κιριάτ Σμόνα έχει περίπου 25.000 κατοίκους και βρίσκεται περίπου 2 χιλιόμετρα από τον συνοριακό φράκτη με τον Λίβανο.

Φωτογραφία αρχείου Reuters