Ισραήλ: Ακροδεξιός Υπουργός πρότεινε να ρίξουν ατομική βόμβα στη Γάζα – Η αντίδραση Νετανιάχου [pics]

Σάλος έχει ξεσπάσει από τις δηλώσεις ακροδεξιού υπουργού του Ισραήλ, ότι ο στρατός της χώρας «έχει την επιλογή να ρίξει ατομική βόμβα» στη Λωρίδα της Γάζας. Ειδικότερα, οι Times of Israel μετέδωσαν τις δηλώσεις του ακροδεξιού υπουργού Υποθέσεων και Πολιτιστικής Κληρονομιάς της Ιερουσαλήμ, Αμιχάι Ελιάχου, ο οποίος δήλωσε σε ραδιοφωνικό σταθμό ότι «μια επιλογή» στον πόλεμο κατά της Χαμάς είναι το Ισραήλ να ρίξει ατομική βόμβα στη Γάζα.

Να σημειωθεί πως ο ίδιος δεν συμμετέχει στο Πολεμικό Συμβούλιο, την κυβέρνηση εθνικής ενότητας του Ισραήλ και πως το χαρτοφυλάκιό του δεν αφορά άμεσες κυβερνητικές αποφάσεις της Κνεσέτ, ενώ ο ίδιος έχει παραιτηθεί από το αξίωμά του ως βουλευτής.

Ωστόσο, οι δηλώσεις του προκάλεσαν μεγάλη αίσθηση, ακόμα και του Μπενιαμίν Νετανιάχου, ο οποίος τόνισε ότι ο ακροδεξιός υπουργός είναι «εκτός πραγματικότητας» και τον απέκλεισε επ’ αόριστον από όλες τις μελλοντικές κυβερνητικές συσκέψεις. Παράλληλα, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης του Ισραήλ, Γιαΐρ Λαπίντ, δήλωσε ότι πρόκειται για ένα «φρικιαστικό και τρελό σχόλιο από έναν ανεύθυνο υπουργό» και ότι «ο Νετανιάχου πρέπει να τον απολύσει σήμερα το πρωί κιόλας».

Οι δηλώσεις περί ατομικής βόμβας δεν ήταν οι μοναδικές που προκάλεσαν αίσθηση, καθώς ο Ελιάχου συνέχισε το αντιπαλαιστινιακό του παραλήρημα, λέγοντας ότι «η Γάζα δεν έχει δικαίωμα ύπαρξης» και οποιαδήποτε πιθανότητα σύστασης ενός κράτους με την παλαιστινιακή σημαία «δεν θα έπρεπε να έχει κανένα δικαίωμα σε αυτή τη Γη».

Ερωτηθείς για την τύχη των Παλαιστινίων που ζουν στη Λωρίδα της Γάζας, ο ακροδεξιός Ελιάχου δήλωσε ότι «μπορούν να πάνε να ζήσουν στην Ιρλανδία ή στις ερήμους αν θέλουν. Τα τέρατα της Γάζας θα πρέπει να βρουν μια λύση μόνοι τους».

Πηγή: Newsit / Φωτογραφία Reuters