Ισραήλ: Αεροπορικά πλήγματα σε θέσεις της Χεζμπολάχ στη Συρία – Αναφορές για τρεις νεκρούς μαχητές

Τρεις φιλοϊρανοί μαχητές σκοτώθηκαν κατά τις αεροπορικές επιδρομές που εξαπέλυσε το Ισραήλ στη νότια Συρία, ανέφερε απόψε το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιώματων. Οι αεροπορικές επιδρομές είχαν στόχο θέσεις της λιβανέζικης Χεζμπολάχ, συμμάχου της Δαμασκού και της παλαιστινιακής ισλαμιστικής οργάνωσης Χαμάς, σύμφωνα με την ίδια πηγή.

«Τρεις φιλοϊρανοί μαχητές, όχι Σύροι, σκοτώθηκαν κατά τη διάρκεια ισραηλινών αεροπορικών επιδρομών (…) εναντίον θέσεων της Χεζμπολάχ κοντά στην Άκραμπα και τη Σαγιέντα Ζεϊνάμπ», δήλωσε ο Ράμι Άμπντελ Ραχμάν, διευθυντής του Συριακού Παρατηρητηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων. Οι ένοπλες δυνάμεις του Ισραήλ έπληξαν επίσης θέσεις της αντιαεροπορικής άμυνας στη νότια Συρία, σύμφωνα πάντα με την ίδια πηγή.

Επίσης, χθες έγινε γνωστό ότι η ισραηλινή Μοσάντ συνεργάστηκε με τις υπηρεσίες ασφαλείας της Βραζιλίας και άλλες διεθνείς υπηρεσίες για να αποτρέψει μια επίθεση από τη Χεζμπολάχ στο βραζιλιάνικο έδαφος, ανακοίνωσε απόψε το γραφείο του Ισραηλινού πρωθυπουργού Μπενιαμίν Νετανιάχου.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, ο πυρήνας που εξαρθρώθηκε στη Βραζιλία σχεδίαζε να διαπράξει επίθεση σε ισραηλινούς και εβραϊκούς στόχους. «Επρόκειτο για ένα εκτεταμένο δίκτυο που δρούσε και σε άλλες χώρες», προστίθεται στην ανακοίνωση αυτήν.

Με πληροφορίες από: ΑΠΕ – ΜΠΕ /