Ισραήλ: 100 μαχητικά αεροσκάφη χτύπησαν σε μία ώρα 120 στόχους της Χεζμπολάχ στο νότιο Λίβανο [vid]

Περίπου 100 ισραηλινά μαχητικά αεροσκάφη πραγματοποίησαν ένα μεγάλο κύμα αεροπορικών επιδρομών εναντίον περισσότερων από 120 στόχων της Χεζμπολάχ στο νότιο Λίβανο νωρίτερα σήμερα, σύμφωνα με τον στρατό του Ισραήλ.

Τα πλήγματα, που διήρκεσαν μία ώρα, έπληξαν τοποθεσίες της Χεζμπολάχ που ανήκουν στο Νότιο Μέτωπο της οργάνωσης, την ελίτ Δύναμη Radwan, το τμήμα πυραύλων και το τμήμα πληροφοριών, σύμφωνα με τον στρατό.

Το μεσημέρι, ο στρατός του Ισραήλ εξέδωσε προειδοποίηση ότι ξεκίνησε ένα «εκτεταμένο» κύμα αεροπορικών επιδρομών εναντίον στόχων της Χεζμπολάχ στο νότιο Λίβανο.

Ο ισραηλινός στρατός ανακοίνωσε νωρίτερα σήμερα ότι πραγματοποίησε μια «στοχευμένη επίθεση» στα νότια προάστια της Βηρυτού, ένα από τα προπύργια της οργάνωσης Χεζμπολάχ, χωρίς να αναφέρει ποιος ήταν ο συγκεκριμένος στόχος.

Από την άλλη, οι IDF ανακοίνωσαν ότι «σχεδόν 135 βλήματα» που εκτοξεύθηκαν από την Χεζμπολάχ εισήλθαν στον εναέριο χώρο του Ισραήλ.

«Στις 17.00 τοπική ώρα (και ώρα Ελλάδας) σχεδόν 135 βλήματα που εκτοξεύθηκαν από την τρομοκρατική οργάνωση της Χεζμπολάχ πέρασαν στο ισραηλινό έδαφος από τον Λίβανο», αναφέρει η ανακοίνωση του στρατού.

Στις 18.00 οι ισραηλινές υπηρεσίες πρώτων βοηθειών ανακοίνωσαν ότι δεν είχαν υπήρχαν αναφορές για θύματα μετά τα πυρά αυτά.

Με πληροφορίες από: ΑΠΕ – ΜΠΕ