Ισραήλ: Ενισχύεται η Πολεμική Αεροπορία με νέα F-15I – ΒΙΝΤΕΟ

Πηγές κοντά στην Ισραηλινή Κυβέρνηση αναφέρουν ότι πολύ σύντομα θα υπογραφεί συμβόλαιο για την αγορά νέων F-15I Strike Eagles, καθώς και για την αναβάθμιση του υπάρχοντα στόλου των F-15I.

Η συμφωνία θα έχει κόστος περίπου 4 δις δολάρια και θα προβλέπει την αγορά 25 νέων F-15I, τα οποία θα κατασκευαστούν στο Ισραήλ, και την αναβάθμιση των 24 εν ενεργεία F-15I που βρίσκονται στο 69ο σμήνος στην αεροπορική βάση Χατζερίμ. Το μοναδικό εκπαιδευτικό F-15I θα χρησιμοποιηθεί ως δοκιμαστικό πλαίσιο των νέων αναβαθμίσεων.

Σύμφωνα με πηγές, η Ισραηλινή Πολεμική Αεροπορία εδώ και καιρό εξετάζει το ενδεχόμενο της αγοράς των F-15I αντί των F-35I, καθώς αυτά μπορούν να φέρουν βαρύτερο οπλισμό και είναι ιδανικότερα για συνθήκες μάχης. Η Ισραηλινή ΠΑ σχεδιάζει να χρησιμοποιήσει τα F-35I ως αεροσκάφη πρώτη πλήγματος.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι η απόφαση της Ισραηλινής ΠΑ, επηρεάζεται και από το γεγονός ότι η γραμμή παραγωγής των F-15I στο Ισραήλ δεν θα λειτουργεί για αρκετό καιρό ακόμη, σε αντίθεση με την αντίστοιχη γραμμή παραγωγής των F-35I, η οποία έχει αρκετές δεκαετίες ακόμα μπροστά της.

Δείτε βίντεο με το F-15I εν δράσει:

 

Πηγή Scramble Magazine, Israeli Air Force.