Ισραήλ: Η επίλεκτη ταξιαρχία «Kfir» εκτέλεσε ασκήσεις με σενάριο σύγκρουση στη Γάζα

Ο ισραηλινός στρατός ολοκλήρωσε την Πέμπτη διήμερη στρατιωτική άσκηση που προσομοιώνει σύγκρουση στη Λωρίδα της Γάζας, σύμφωνα με δημοσιεύματα των ισραηλινών ΜΜΕ.

Η εφημερίδα Jerusalem Post ανέφερε έναν στρατιωτικό αξιωματούχο που ανέφερε ότι η ταξιαρχία Kfir του ισραηλινού στρατού διεξήγαγε ασκήσεις που πραγματοποιήθηκαν σε επίπεδο ταξιαρχίας και οι οποίες «προσομοίασαν μια σύγκρουση με στη Γάζα».

Η ταξιαρχία πεζικού Kft ιδρύθηκε το 2005 για να καταστείλει τις παλαιστινιακές διαμαρτυρίες στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη και τη Λωρίδα της Γάζας.

Σε δήλωση της Πέμπτης, ο εκπρόσωπος του ισραηλινού στρατού, Avichay Adrae, δήλωσε ότι οι ασκήσεις που είχαν μόλις ολοκληρωθεί είχαν επικεντρώθηκαν σε «ελιγμούς εδάφους» και «σενάρια μάχης εντός αστικού περιβάλλοντος».

Η εφημερίδα Jerusalem Post ανέφερε τον Διοικητή Ταξιαρχίας Kfir, Zion Ratzon λέγοντας: «Είμαι βέβαιος ότι μετά από δύο μήνες εντατικής εκπαίδευσης … είμαστε καλύτερα προετοιμασμένοι για την επόμενη εκστρατεία».

Σύμφωνα με την εφημερίδα, η συγκεκριμένη άσκηση ήταν η ενδέκατη στη σειρά που εκτελείται σε επίπεδο ταξιαρχίας, από το στρατό του Ισραήλ φέτος.

Πηγή: Anadolu