Ισμαήλ Χανίγιε: Δέκα μέλη της οικογένειας του αρχηγού της Χαμάς σκοτώθηκαν από ισραηλινό πλήγμα

Η Υπηρεσία Πολιτικής Άμυνας στη λωρίδα της Γάζας ανακοίνωσε το θάνατο δέκα μελών της οικογένειας του αρχηγού της Χαμάς Ισμαήλ Χανίγιε, τα οποία σκοτώθηκαν σήμερα 25/6/2024 από πλήγμα του ισραηλινού στρατού σε καταυλισμό προσφύγων στην πόλη της Γάζας.

«Ένας αριθμός μαρτύρων εξακολουθεί να βρίσκεται κάτω από τα συντρίμμια», δήλωσε ο Μαχμούντ Μπασάλ, εκπρόσωπος της Πολιτικής Άμυνας, διευκρινίζοντας ότι η αδελφή του αρχηγού της Χαμάς, η Ζαχρ Χανίγιε, είναι μεταξύ των νεκρών από το πλήγμα στον καταυλισμό του Σάτι.

«Δυσκολευόμαστε να βρούμε τα θύματα επειδή δεν έχουμε εξοπλισμό και καύσιμα», πρόσθεσε ο ίδιος.

Την είδηση για τον θάνατο της αδελφής του αρχηγού της Χαμάς, είχε μεταδώσει νωρίτερα και το ισραηλινό δίκτυο i24.
Το ίδιο δίκτυο είχε νωρίτερα μεταδώσει πως το οίκημα που στοχοποιήθηκε από τον ισραηλινό στρατό φέρεται να είχε χρησιμοποιηθεί για να κρατηθούν κάποιοι εκ των ομήρων της Χαμάς.

Ο Χανίγιε, ο οποίος ηγείται της διπλωματίας της Χαμάς και είναι ένα από τα δημόσια πρόσωπα της εξτρεμιστικής ισλαμιστικής οργάνωσης που κυβερνά τη Γάζα, έχει χάσει από τις 7 Οκτωβρίου πολλούς συγγενείς του από ισραηλινά αεροπορικά πλήγματα, περιλαμβανομένων τριών από τους γιους του και τεσσάρων εγγονών του. Τον Απρίλιο, ο ίδιος ο Χανίγιε είχε δηλώσει πως περίπου 60 μέλη της οικογένειάς του είχαν σκοτωθεί μέχρι τότε από την αρχή του πολέμου στις 7 Οκτωβρίου.

Σύμφωνα με την Υπηρεσία Πολιτικής Άμυνας στη λωρίδα της Γάζας, άλλοι εννέα άνθρωποι – επίσης μέλη της οικογένειας του Χανίγιε – σκοτώθηκαν ενώ υπάρχουν και τραυματίες.

Τα πτώματα μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο Αλ-Άχλι της Γάζας.

Ερωτηθείς από το Γαλλικό Πρακτορείο, ο ισραηλινός στρατός ανέφερε πως δεν είναι σε θέση να επιβεβαιώσει αυτές τις πληροφορίες.

Πηγές: Με πληροφορίες από AFP, ΑΠΕ-ΜΠΕ