Ισλαμικός Τζιχάντ: Νέος πόλεμος νεύρων με βίντεο δύο Ισραηλινών ομήρων

Η παλαιστινιακή εξτρεμιστική οργάνωση Ισλαμικός Τζιχάντ έδωσε σήμερα στη δημοσιότητα βίντεο που δείχνει δύο Ισραηλινούς ομήρους, εν ζωή, ανάμεσα στους 129 που συνεχίζουν να κρατούνται στη Λωρίδα της Γάζας μετά την επίθεση της Χαμάς την 7η Οκτωβρίου στο ισραηλινό έδαφος, να παρακαλούν για την απελευθέρωσή τους.

Στο βίντεο των Ταξιαρχιών Αλ-Κουντς, της ένοπλης πτέρυγας της οργάνωσης, που αναρτήθηκε στον λογαριασμό τους στο Telegram, οι δύο άνδρες εμφανίζονται ο ένας μετά τον άλλο και ζητούν να αυξηθεί η πίεση στις ισραηλινές αρχές για να καταστεί δυνατή η απελευθέρωσή τους.

Στο βίντεο που δημοσιοποίησε ο Ισλαμικός Τζιχάντ, εμφανίζονται συγκεκριμένα οι Ισραηλινοί όμηροι Elad Katzir, 47 ετών, και Gadi Mozes, 79.

Και οι δύο άνδρες είναι αγρότες που συνελήφθησαν όμηροι από τους τρομοκράτες που εισέβαλαν στο Ισραήλ στις 7 Οκτωβρίου, μετά τη σφαγή των συγγενών τους. Ειδικότερα, η γυναίκα του Γκάντι σκοτώθηκε, όπως και ο πατέρας του Έλαντ.

Ο Ισλαμικός Τζιχάντ – που συνεργάζεται με τη Χαμάς – απήγαγε επίσης της μητέρα του Έλαντ, Χάνα, αλλά αφέθηκε ελεύθερη στο πλαίσιο της συμφωνίας κατάπαυσης του πυρός.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η Χάνα ανέπτυξε σοβαρές καρδιακές επιπλοκές ως αποτέλεσμα της ασιτίας που βίωσε στην αιχμαλωσία.

Πηγές: Με πληροφορίες από AFP / Reuters / ΑΠΕ-ΜΠΕ