OnAlert
No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
OnAlert
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
No Result
View All Result
OnAlert
No Result
View All Result
Home ΚΟΣΜΟΣ

Ιράν: «Θα απαντήσουμε σε οποιαδήποτε επίθεση των ΗΠΑ» λένε οι Φρουροί της Επανάστασης

16/03/2025 - 14:20
Ιράν

Majid Asgaripour/WANA (West Asia press Agency) via REUTERS

Share on FacebookShare on Twitter

Το Ιράν θα απαντήσει σε οποιαδήποτε επίθεση, προειδοποίησε σήμερα (16.03.2025) ο επικεφαλής των Φρουρών της Επανάστασης, επίλεκτου σώματος των ιρανικών ενόπλων δυνάμεων, μετά την προειδοποίηση του προέδρου των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ, προς την Τεχεράνη να σταματήσει «αμέσως» οποιαδήποτε υποστήριξη προς τους αντάρτες Χούθι της Υεμένης.

Οι ΗΠΑ εξαπέλυσαν χθες, Σάββατο, αεροπορικές επιδρομές κατά των ανταρτών Χούθι στην Υεμένη, οι οποίοι ελέγχουν μεγάλα τμήματα στη χώρα αυτή, και την πρωτεύουσα Σαναά.

Ο Αμερικανός πρόεδρος ζήτησε χθες από το Ιράν να σταματήσει «αμέσως» οποιαδήποτε υποστήριξη προς τους τρομοκράτες Χούθι: «Η Αμερική θα σας επιρρίψει ακέραια την ευθύνη και δεν θα είμαστε ευγενικοί!», έγραψε ο Τραμπ σε ανάρτησή του στο μέσο του κοινωνικής δικτύωσης Truth Social.

IRGC/WANA (West Asia News Agency)/Handout via REUTERS

«Το Ιράν δεν επιδιώκει τον πόλεμο, αλλά αν κάποιος το απειλήσει, θα απαντήσει καταλλήλως, αποφασιστικά και οριστικά» σε οποιαδήποτε επίθεση, δήλωσε στην κρατική τηλεόραση ο στρατηγός Χοσεΐν Σαλαμί. Οι ΗΠΑ δεν έχουν «κανένα δικαίωμα να υπαγορεύουν την εξωτερική πολιτική του Ιράν», είχε δηλώσει νωρίτερα ο Ιρανός υπουργός Εξωτερικών Αμπάς Αραγτσί σε ανάρτησή του στο X.

Ορισμένα τμήματα της ανάρτησης του επικεφαλής της ιρανικής διπλωματίας είναι γραμμένα με κεφαλαία, ακολουθώντας τρόπο που θυμίζει αυτόν του Ντόναλντ Τραμπ.

Οι Χούθι, οι οποίοι υποστηρίζονται οικονομικά και στρατιωτικά από το Ιράν, ανήκουν «στον άξονα της αντίστασης» της Τεχεράνης, άτυπης συμμαχίας περιφερειακών ενόπλων οργανώσεων που αντιτίθενται στο Ισραήλ, όπως η Χαμάς στη Γάζα και η Χεζμπολάχ στον Λίβανο.

Iranian Army/WANA (West Asia News Agency)/Handout via REUTERS

Οι Χούθι «λαμβάνουν τις δικές τους στρατηγικές και επιχειρησιακές αποφάσεις» εντελώς ανεξάρτητα από το Ιράν, πρόσθεσε ο επικεφαλής των Φρουρών της Επανάστασης Χοσεΐν Σαλαμί, χαρακτηρίζοντάς τους «εκπροσώπους των πολιτών της Υεμένης».

Σύμφωνα με απολογισμό που έδωσε στη δημοσιότητα το υπουργείο Υγείας των ανταρτών Χούθι, τουλάχιστον 31 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και 101 τραυματίστηκαν στις αμερικανικές αεροπορικές επιδρομές.

Το Ιράν χαρακτήρισε «βάρβαρη» την επίθεση αυτή και εξέφρασε τη λύπη του σε ανακοίνωση που εξέδωσε για «δεκάδες νεκρούς και τραυματίες», μεταξύ των οποίων «αθώες γυναίκες και παιδιά της Υεμένης».

West Asia News Agency)/Handout via REUTERS

Οι δηλώσεις αυτές σε έντονο ύφος έρχονται τη στιγμή που ο Αμερικανός πρόεδρος δηλώνει ανοιχτός σε διάλογο με το Ιράν για να διαπραγματευτούν μια συμφωνία που θα πλαισιώνει τις πυρηνικές δραστηριότητες της Τεχεράνης.

Ωστόσο, ο Ντόναλντ Τραμπ ενίσχυσε παράλληλα τις κυρώσεις κατά του Ιράν, ενώ διατηρεί την απειλή στρατιωτικής δράσης, στο πλαίσιο της λεγόμενης πολιτικής άσκησης «μέγιστης πίεσης» στην Τεχεράνη, την οποία είχε ξεκινήσει κατά την πρώτη του θητεία στην αμερικανική προεδρία (2017-2021).

Αυτή σηματοδοτήθηκε κυρίως από το πράσινο φως που έδωσε ο Ντόναλντ Τραμπ για αμερικανικό πλήγμα το 2020 στο Ιράκ, στο οποίο σκοτώθηκε ο στρατηγός Κασέμ Σουλεϊμανί, ο οποίος ήταν τότε ο αρχιτέκτονας των ιρανικών στρατιωτικών επιχειρήσεων στη Μέση Ανατολή.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ / Φωτογραφίες Reuters

Tags: ΗΠΑΙΡΑΝΝΤΟΝΑΛΝΤ ΤΡΑΜΠΦΡΟΥΡΟΙ ΤΗΣ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗΣΧΟΥΘΙ

Related Posts

Σίδνεϊ
ΚΟΣΜΟΣ

Επίθεση στο Σίδνεϊ: Οι Αυστραλοί χαιρετίζουν ως ήρωα τον περαστικό που αφόπλισε έναν ένοπλο [vid]

14/12/2025 - 19:09
Μελόνι
ΚΟΣΜΟΣ

Μελόνι: «Από την πρώτη ημέρα ήμασταν στο πλευρό της Ουκρανίας, δεν νοσταλγούμε την Σοβιετική Ένωση»

14/12/2025 - 18:40
An-22 - συντριβή
ΚΟΣΜΟΣ

An-22: Καρέ-καρέ η μοιραία συντριβή του ρωσικού μεταγωγικού στο Ιβάνοβο

14/12/2025 - 18:18

Διαβάστε Επίσης

Σαν σήμερα: Το 1937 ξεκινά επί Στάλιν η οργανωμένη μαζική καταδίωξη των ελληνικής καταγωγής πολιτών στην ΕΣΣΔ

Επίθεση στο Σίδνεϊ: Οι Αυστραλοί χαιρετίζουν ως ήρωα τον περαστικό που αφόπλισε έναν ένοπλο [vid]

Μελόνι: «Από την πρώτη ημέρα ήμασταν στο πλευρό της Ουκρανίας, δεν νοσταλγούμε την Σοβιετική Ένωση»

An-22: Καρέ-καρέ η μοιραία συντριβή του ρωσικού μεταγωγικού στο Ιβάνοβο

ΗΠΑ: Κρατείται ένα άτομο που πιθανώς σχετίζεται με τους πυροβολισμούς στο Πανεπιστήμιο Μπράουν

Σίδνεϊ: Αποφασισμένοι για μακελειό οι δράστες της επίθεσης – Είχαν και αυτοκίνητο με εκρηκτικά – 12 οι νεκροί

Κρεμλίνο: Επιπολαιότητα του Ρούτε να μιλήσει για πόλεμο με τη Ρωσία

Ζελένσκι: Χρειαζόμαστε μια αξιοπρεπή ειρήνη – Δεδομένο ότι θα υπάρξουν συμβιβασμοί

Top News

Αίγιο: Πέθανε ο 43χρονος ασθενής μποξέρ που γρονθοκόπησε γιατρό - Τι λέει ο ορθοπεδικός για την επίθεση

Ο Στέφανος Κασσελάκης συγκαλεί έκτακτο συνέδριο για την τύχη του Κινήματος Δημοκρατίας - Στον «αέρα» το κόμμα

Ο Άρης Μουγκοπέτρος ενεπλάκη σε τροχαίο ατύχημα - «Για ακόμη μια φορά είχα Άγιο, σε ευχαριστώ Παναγιά μου»

Τροχαίο στον Κολωνό: Η στιγμή που μηχανή με μεθυσμένη οδηγό συγκρούεται με δύο αυτοκίνητα και μία μοτοσικλέτα

OnAlert

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2023 OnAlert

  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική απορρήτου
  • Ταυτότητα
  • Επικοινωνία

No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2023 OnAlert