Ιράν: «Τέσταρε» τα συστήματα αεράμυνας στις πυρηνικές εγκαταστάσεις της Νατάνζ

Η αντιαεροπορική άμυνα του Ιράν εκτόξευσε πυραύλους για να δοκιμάσει τη δύναμη ταχείας αντίδρασής της πάνω από την πόλη Νατάνζ, στο κεντρικό Ιράν, μετέδωσε χθες το βράδυ του Σαββάτου, το ιρανικό δίκτυο Press TV. Νωρίτερα, ιρανικά πρακτορεία ειδήσεων μετέδωσαν ότι ακούστηκε μεγάλη έκρηξη στον ουρανό πάνω από την πόλη Νατάνζ, στην οποία υπάρχουν πυρηνικές εγκαταστάσεις.

Ωστόσο, δόθηκε συνέχεια στο θέμα, καθώς έγινε γνωστό ότι πραγματοποιήθηκε μια δοκιμή των συστημάτων αεροπορικής άμυνας που λειτουργείο στην περιοχή αυτή, που είναι στρατηγικής σημασίας για το Ιράν, ενώ ήταν ιδιαίτερα αντιληπτή και η έκρηξη που ακούστηκε σε ακτίνα 20 χιλιομέτρων από το συγκρότημα πυρηνικών εγκαταστάσεων Σαχίντ Αχμάντι-Ροσάν, σύμφωνα με στρατιωτικό αξιωματούχο.

«Ένα από τα πυραυλικά συστήματα της περιοχής δοκιμάστηκε για να αξιολογηθεί η κατάσταση ετοιμότητας στο έδαφος και δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας», δήλωσε χαρακτηριστικά ο διοικητής της αντιαεροπορικής άμυνας της περιοχής της Νατάνζ στην κρατική τηλεόραση. Υπενθυμίζεται πως τον περασμένο Απρίλιο, σημειώθηκε επίθεση δολιοφθοράς στις πυρηνικές εγκαταστάσεις του Ιράν στη Νατάνζ, με αποτέλεσμα η Τεχεράνη να θέσει σε λειτουργία νέες, προηγμένης τεχνολογίας συσκευές φυγοκέντρησης, για να εμπλουτίζει πιο γρήγορα ουράνιο.

Με πληροφορίες από: ΑΠΕ – ΜΠΕ / Φωτογραφία αρχείου