Ιράν: Οι φρουροί της επανάστασης απειλούν το Βρετανικό πλήρωμα [vid]

Στο νέο βίντεο, μέλη των Φρουρών της Επανάστασης ακούγονται, σύμφωνα με ΜΜΕ του Ιράν, να προτρέπουν το πλήρωμα του βρετανικού πλοίου να μην μην βάλει τη ζωή του σε κίνδυνο. Κάτι που φαντάζει πιο πολύ σαν απειλή παρά σαν προειδοποίηση. 

Ιρανοί καταδρομείς συνέλαβαν το υπό βρετανική σημαία δεξαμενόπλοιο Stena Impero στην πιο σημαντική στον κόσμο θαλάσσια δίοδο για τη μεταφορά πετρελαίου, δύο εβδομάδες αφότου βρετανικές δυνάμεις έκαναν το ίδιο με ένα ιρανικό δεξαμενόπλοιο κοντά στο Γιβραλτάρ.

Σύμφωνα με το Press TV, το ιρανικό αγγλόφωνο κρατικό ειδησεογραφικό δίκτυο, το βρετανικό πολεμικό πλοίο που αναφέρεται στη συνομιλία είναι το Montrose.

Το βίντεο, που δημοσιοποιήθηκε από το ημιεπίσημο πρακτορείο ειδήσεων Tasnim, περιλαμβάνει αμοντάριστα πλάνα από τη σύλληψη του δεξαμενόπλοιου, δείχνοντας τους Φρουρούς να κατεβαίνουν στο κατάστρωμα από ελικόπτερο. Παράλληλα ακούγεται ο ναυτικός εκπρόσωπος των Φρουρών ακούγεται να λέει: «Δεν πρέπει να επεμβαίνετε σε αυτά τα θέματα».

«Αυτό είναι ένα βρετανικό πολεμικό πλοίο F236. Είμαι κοντά σε ένα διεθνώς αναγνωρισμένο στενό με ένα εμπορικό πλοίο να βρίσκεται εκεί κοντά που πραγματοποιεί μεταφορική διέλευση», απαντά μια φωνή με αγγλική προφορά.

«Μην βάλετε τη ζωή σας σε κίνδυνο», λέει ο εκπρόσωπος του ναυτικού των Φρουρών.

Το βίντεο περιλαμβάνει επίσης μια συνομιλία μεταξύ των Φρουρών και των μελών του βρετανικού πολεμικού πλοίου στη διάρκεια μιας αντιπαράθεσης, στα μέσα Ιουλίου, στο οποίο εμπλεκόταν το δεξαμενόπλοιο British Heritage, σύμφωνα με το Tasnim.