Ιράν: Ο πρόεδρος Πεζεσκιάν συναντήθηκε με κορυφαία στελέχη της Χαμάς στο Κατάρ

Ο Ιρανός πρόεδρος με τον επικεφαλής του πολιτικού γραφείου της Χαμάς. Iran's Presidency/WANA (West Asia News Agency)/Handout via REUTERS ATTENTION EDITORS - THIS PICTURE WAS PROVIDED BY A THIRD PARTY. TPX IMAGES OF THE DAY

Ο Ιρανός πρόεδρος Μασούντ Πεζεσκιάν συναντήθηκε στη Ντόχα με κορυφαία στελέχη της παλαιστινιακής Χαμάς, μεταξύ των οποίων ο Χαλέντ Μασάλ και ο Χαλίλ αλ Χάγια, μεταδίδουν κρατικά μέσα ενημέρωσης στο Ιράν τα οποία δημοσιοποίησαν εικόνες από τη συνάντηση.

Ο Χαλέντ Μασάλ είναι ο πολιτικός αρχηγός της Χαμάς, αντικαθιστώντας τον Ισμαήλ Χανίγια, ενώ ο Χαλίλ αλ Χάγια θεωρείται ο δεύτερος στην ιεραρχία του πολιτικού γραφείου της Χαμάς.

Ο Πεζεσκιάν ταξίδεψε στο Κατάρ για την 3η σύνοδο του ACD (Asia Cooperation Dialogue / Διάλογος για Συνεργασία στην Ασία), οι εργασίες της οποίας ολοκληρώνονται σήμερα στο εμιράτο του Κόλπου.

Στα τέλη Ιουλίου, ο πολιτικός ηγέτης της Χαμάς Ισμαήλ Χανίγια σκοτώθηκε κατά την επίσκεψή του στην Τεχεράνη. Το Ιράν κατηγόρησε το Ισραήλ για τη δολοφονία του.

Το Κατάρ εκφράζει την υποστήριξή του στο Λίβανο 

Ο εμίρης του Κατάρ εξέφρασε σήμερα την «πλήρη υποστήριξή» του στον Λίβανο, διαβεβαιώνοντας ότι έχει διατάξει την παροχή βοήθειας στην πολύπαθη χώρα, όπου οι ισραηλινοί βομβαρδισμοί έχουν προκαλέσει εκατοντάδες θανάτους και σχεδόν 1,2 εκατ. εκτοπισμένους, σύμφωνα με απολογισμό των λιβανέζικων αρχών.

Σε ανάρτησή του στην πλατφόρμα Χ (πρώην Twitter), ο σεΐχης Ταμίμ μπιν Χάμαντ Αλ Θάνι επαναβεβαιώνει «την πλήρη υποστήριξη του Κατάρ στον Λίβανο και τον αδελφό λαό» που δέχονται «βάναυσες επιθέσεις» από το Ισραήλ. Συμπληρώνει ότι έχει δώσει εντολή για «ταχεία δράση και παροχή των απαραίτητων πόρων» με στόχο να βοηθήσει τους κατοίκους των πληγεισών περιοχών.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ / Φωτογραφία Reuters