Ιράν: Νέες εκρήξεις κοντά στην Τεχεράνη – Δεύτερο κύμα επίθεσης του Ισραήλ

Τέσσερις εκρήξεις σημειώθηκαν πριν από λίγο κοντά στην Τεχεράνη, σύμφωνα με αναφορές ιρανικών μέσων ενημέρωσης, καθώς όπως όλα δείχνουν βρίσκεται σε εξέλιξη το δεύτερο κύμα ισραηλινών επιθέσεων εναντίον του Ιράν.

Ενώ αρχικά το Ιράν επιχείρησε να μεταδώσει εικόνα ηρεμίας στην Τεχεράνη, δείχνοντας πλάνα από τις πετρελαϊκές εγκαταστάσεις – όπου δεν υπάρχουν εκρήξεις – ή κεντρικούς δρόμους της πόλης, έκαναν την εμφάνισή τους βίντεο που δείχνουν αντιαεροπορικά πυρά πάνω από την πρωτεύουσα της χώρας.

Σύμφωνα με την Jerusalem Post το Ισραήλ έβαλε στο στόχαστρό του βασικές στρατιωτικές υποδομές του Ιράν, εστιάζοντας σε εγκαταστάσεις κατασκευής πυραύλων και drones, εκτοξευτές βαλλιστικών πυραύλων και βασικά συστήματα αεράμυνας.

Πάντα κατά την Jerusalem Post, τα πλήγματα στοχεύουν να αποδυναμώσουν σημαντικά την ικανότητα του Ιράν για εναέριες και πυραυλικές επιθέσεις, καθώς η επιχείρηση βρίσκεται – προς το παρόν – σε εξέλιξη.

Η ισραηλινή αεροπορική επίθεση εναντίον του Ιράν αναμένεται να ολοκληρωθεί μέχρι το πρώτο φως της ημέρας, μεταδίδει το αμερικανικό δίκτυο ABC News.

Επικαλούμενο καλά πληροφορημένη πηγή, το ABC αναφέρει πως μέχρι στιγμής δεν έχει αναφερθεί πλήγμα σε ισραηλινό μαχητικό αεροσκάφος που συμμετείχε στην επιχείρηση.