Ιράν : Μη διάδοση Πυρηνικών αλλά σίγουρα ανάπτυξη εξοπλισμών

Ο Υπουργός Εξωτερικών του Ιράν, Μοχάμαντ Ζαρίφ, ζήτησε την άμεση παύση μιας «νέας κούρσας εξοπλισμών με πυρηνικά» καθώς επίσης και την εξάλειψη όλων των πυρηνικών όπλων, σύμφωνα με το Tasnim.

Στο πλαίσιο εκδήλωσης για την Παγκόσμια Ημέρα για την Ολική Εξάλειψη των Πυρηνικών Όπλων, ο Zarif κάλεσε τον κόσμο να εγκρίνει άνευ όρων τις υποχρεώσεις της Συνθήκης για τη Μη Διάδοση των Πυρηνικών Όπλων (NPT), προκειμένου να δημιουργήσει έναν κόσμο απαλλαγμένο από πυρηνικά όπλα.

«Αυτό είναι το δικαίωμα των μελλοντικών γενεών και πρέπει να επιδιώξουμε υπεύθυνα την επίτευξη του», δήλωσε.

Πάντως, σήμερα, σύμφωνα με το Tehran Times, που επικαλείται πληροφορίες του Tasnim, η ισραηλινή στρατιωτική δύναμη του Ιράν παρουσίασε μια σειρά από στρατιωτικά συστήματα υψηλής τεχνολογίας, συμπεριλαμβανομένων συσκευών παρεμβολής (jamming) που μπορούν να εγκατασταθούν σε αεροσκάφη.

Τα τελευταία στρατιωτικά επιτεύγματα αποκαλύφθηκαν σε τελετή στην Τεχεράνη, την οποία παρακολούθησε ο Ταξίαρχος Χεϊδάρι.

Μεταξύ των στρατιωτικών συστημάτων που αποκαλύφθηκαν ήταν το ραντάρ σύνθεσης διάτρησης (SAR), το οποίο είναι ικανό να προβάλλει εικόνα τόσο τη νύχτα όσο και την ημέρα και σε θολό και σε σκονισμένο καιρό και μπορεί να τοποθετηθεί σε αεροσκάφη. 

Με πληροφορίες από : Tehran Times