Ιράν: «Χτυπήσαμε 3 στρατιωτικές βάσεις του Ισραήλ που σταθμεύουν F-35 και τα κεντρικά της Μοσάντ» [vids]

Ανώτερος αξιωματούχος της Χεζμπολάχ είπε στο Al Jazeera ότι η πυραυλική επίθεση του Ιράν κατά του Ισραήλ ήταν επιτυχής και ότι αρκετές ισραηλινές στρατιωτικές βάσεις χτυπήθηκαν «όπως είχε προγραμματιστεί».

Ο αξιωματούχος της λιβανικής οργάνωσης πρόσθεσε ότι ο ρυθμός αναχαίτισης από τα συστήματα αεράμυνας του Ισραήλ ήταν «αδύναμος», τονίζοντας ότι υπήρξαν απώλειες μεταξύ των ισραηλινών στρατευμάτων.

Τρεις στρατιωτικές βάσεις του Τελ Αβίβ έγιναν στόχος επίθεσης, όπως ανακοίνωσαν οι Φρουροί της Επανάστασης (IRGC) του Ιράν.

«Επλήγησαν αρκετές αεροπορικές βάσεις και βάσεις ραντάρ, κέντρα συνωμοσίας και σχεδιασμού δολοφονιών κατά των ηγετών της αντίστασης, ιδιαίτερα των Ισμαήλ Χανίγια, Χασάν Νασράλα και διοικητών του IRGC», αναφέρουν στην ανακοίνωσή τους.

Όπως υποστηρίζει το Ιράν, πέρα από τους πυραύλους, ταυτόχρονα εξαπέλυσε και μια μεγάλης κλίμακας κυβερνοεπίθεση, ενώ λέει ότι χρησιμοποίησε για πρώτη φορά τους νέους υπερηχητικούς βαλλιστικούς πυραύλους Fatah.

Σε ανακοίνωσή του, το Σώμα των Φρουρών της Επανάστασης του Ιράν ισχυρίστηκε επίσης ότι το «90%» των πυραύλων του έπληξαν επιτυχώς τους στόχους τους.

Ιρανικά μέσα ενημέρωσης υποστηρίζουν ότι χυπήθηκε η αεροπορική βάση Nevatim, στην οποία σταθμεύουν τα ισραηλινά μαχητικά αεροσκάφη πέμπτης γενιάς F-35, ενώ βίντεο που κυκλοφορούν στα social media φέρεται να δείχνουν ιρανικούς πυραύλους να στοχεύουν τα κεντρικά της Μοσάντ, στο Τελ Αβίβ.

Το βίντεο από τα κεντρικά της Μοσάντ δημοσίευσε ο ανταποκριτής των New York Times στο Ισραήλ, Aric Toler.

Δεδομένου του ότι το Ισραήλ είχε προειδοποιηθεί για την επικείμενη πυραυλική επίθεση του Ιράν, είναι αμφίβολο αν υπήρχε στρατιωτικό προσωπικό ή μαχητικά αεροσκάφη στις βάσεις που οι Ιρανοί υποστηρίζουν ότι έπληξαν.

Με πληροφορίες από: Al Jazeera, Tehran Times, Tasnim / Φωτογραφία αρχείου