Ιράν: Αποκάλυψε υπόγεια παράκτια βάση πυραύλων τελευταίας τεχνολογίας (vid)

Την Παρασκευή, οι Φρουροί της Επανάστασης αποκάλυψαν μια υπόγεια βάση πυραύλων στις ακτές του Κόλπου στο νότιο Ιράν.

Σύμφωνα με έναν ανταποκριτή του RT, η βάση των Ναυτικών Δυνάμεων των Φρουρών της Επανάστασης  αποκαλύφθηκε παρουσία του διοικητή του IRGC, Στρατηγού Χουσεΐν Σαλαμί.

Ο Σαλαμί είπε κατά την αποκάλυψη της βάσης: «Η λογική μας είναι να υπερασπιστούμε την εδαφική ακεραιότητα και ανεξαρτησία του Ιράν και να ενισχύσουμε τη δύναμή μας… Ο εχθρός μας απορρίπτει τη δύναμη της λογικής του Ιράν επειδή υιοθετεί τη λογική της δύναμης».

Συνέχισε λέγοντας πως «το Ιράν δεν έχει άλλη επιλογή από το να ενισχύσει τις αμυντικές και επιθετικές του δυνατότητες αποτροπής για να εμποδίσει τον εχθρό να επιβάλει την ηγεμονία και τα σχέδιά του», σημειώνοντας ότι «αυτή η βάση είναι μια από τις εγκαταστάσεις μας που περιλαμβάνει στρατηγικούς πυραύλους που ανήκουν στο ναυτικό».

Ο διοικητής των Φρουρών της Επανάστασης του Ιράν ισχυρίστηκε ότι «Η βάση πυραύλων εκτείνεται σε μήκος αρκετών χιλιομέτρων, και το ναυτικό μας διαθέτει μεγάλο αριθμό ανάλογων βάσεων… είναι εφοδιασμένες με κάποιους από τους πιό προηγμένους πυραύλους που χρησιμοποιούνται σε παράκτιες και θαλάσσιες μάχες. »

Ο Σαλαμί είπε ότι η βάση περιλαμβάνει πυραύλους ακριβείας με εύρος εκατοντάδων χιλιομέτρων, τονίζοντας ότι οι δυνάμεις των Φρουρών της Επανάστασης είναι έτοιμες για οποιεσδήποτε επείγουσες επιχειρήσεις.

«Οι δυνάμεις μας είναι ικανές να εξαλείψουν τις απειλές του εχθρού εν τη γενέσει τους», είπε χαρακτηριστικά ο Σαλαμί.

Πηγή: almasdarnews