Ιρακινές αεροπορικές επιδρομές στην Μοσούλη – ΒΙΝΤΕΟ

Η Ιρακινή αεροπορία ξεκίνησε μια εντατική εκστρατεία αεροπορικών επιδρομών κατά του Ισλαμικού Κράτους του Ιράκ και της Συρίας (Isis) στη Μοσούλη μετά την κατάληψη της πόλης. Εξτρεμιστές έχουν καταλάβει τη Μοσούλη, τη δεύτερη σε μέγεθος πόλη της χώρας. Περισσότεροι από μισό εκατομμύριο άμαχοι έχουν εγκαταλείψει τα σπίτια τους για να γλιτώσουν από τη βία (διαβάστε σχετικό άρθρο για την πολιορκία της Μοσούλης εδω).

Η κρατική τηλεόραση ανέφερε ότι η πολεμική αεροπορία βομβάρδισε εντός και γύρω από την πόλη που βρίσκεται στο Βόρειο Ιράκ.
Η Ιρακινή αεροπορία εξαπέλυσε 21 αεροπορικές επιδρομές κατά των στρατοπέδων στο «Ισλαμικού Κράτους του Ιράκ και του Λεβάντε» (ISIL) όπως δήλωσε το Ιρακινό Υπουργείο Άμυνας (12 Ιουνίου).

«Πολεμικά ελικόπτερα χθες το βράδυ και σήμερα το πρωί ξεκίνησαν 21 αεροπορικές επιδρομές με στόχο 13 διαφορετικές περιοχές » δήλωσε εκπρόσωπος του υπουργείου Άμυνας, Υποστράτηγος Μοχάμεντ αλ-Ασκάρι.

Τέσσερα μεγάλα στρατόπεδα του ISIL καταστράφηκαν ολοσχερώς κατα την διάρκεια των επιδρομών όπως και κτίρια διοικησης του ISIL που βρίσκονται στις δυο επαρχίες.
«Τουλάχιστον 100 ένοπλοι, συμπεριλαμβανομένων και ξένων μαχητών που ταξίδεψαν στο Ιράκ απο τη Συρία, σκοτώθηκαν στις επιθέσεις», πρόσθεσε ο αλ-Ασκάρι.

Τόνισε οτι «Οι αεροπορικές επιδρομές θα συνεχιστούν όλο το εικοσιτετράωρο, με στόχο τον «παράλυση των κινήσεων των τρομοκρατικών ομάδων και προκαλωντας όσο το δυνατόν μεγαλύτερες απώλειες».

Χθες ο πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα απείλησε, με αμερικανικά στρατιωτικά πλήγματα στο Ιράκ εναντίον των ισλαμιστών σουνιτών μαχητών που έχουν καταλάβει πόλεις στο βορρά, απειλούν τη Βαγδάτη και θέλουν να δημιουργήσουν το δικό τους κράτος στο Ιράκ και τη Συρία. Ο Ομπάμα εξετάζει «όλες τις επιλογές» για να βοηθήσει τους ηγέτες του Ιράκ (διαβάστε εδω σχετικό άρθρο).

Πηγή: Liveleak
Μετάφραση/Επιμέλεια: OnAlert

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Αμερικανοί εργαζόμενοι της Lockheed Martin απομακρύνθηκαν απο το Β. Ιράκ