ΗΠΑ: Στελέχη του Λευκού Οίκου «βάζουν πλάτη» στον Τραμπ για την παραπομπή του

Προχωρά η διαδικασία για την έρευνα εις βάρος του Προέδρου των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ, ωστόσο φαίνεται πως αξιωματούχοι του Λευκού Οίκου δεν επιθυμούν να καταθέσουν, παρά το γεγονός ότι έχουν κλητευθεί για την υπόθεση αυτή.

Τρία στελέχη του Γραφείου Διαχείρισης και Προϋπολογισμού του Λευκού Οίκου δεν θα προσέλθουν να καταθέσουν αυτή την εβδομάδα στο πλαίσιο της έρευνας που ενδέχεται να οδηγήσει στην παραπομπή του προέδρου των ΗΠΑ στη δικαιοσύνη, όπως αξιώνει η Βουλή των Αντιπροσώπων, γνωστοποίησε αξιωματούχος της κυβέρνησης του Ντόναλντ Τραμπ.

Σύμφωνα τον αξιωματούχο ο Ρας Βοτ, υπηρεσιακός διευθυντής του γραφείου προϋπολογισμού, θα αψηφήσει την κλήτευση που του έχει επιδοθεί να πάει να καταθέσει την Τετάρτη.

Δύο υποδιευθυντές της ίδιας υπηρεσίας της αμερικανικής προεδρίας, οι Μάικλ Ντάφι και Μπράιαν Μακόρμακ, επίσης δεν πρόκειται να πάνε να καταθέσουν, πρόσθεσε ο αξιωματούχος της κυβέρνησης του Ρεπουμπλικάνου.

«Οργή» και εκνευρισμός Τραμπ

Να αποκαλυφθεί η ταυτότητα του «μάρτυρα δημοσίου συμφέροντος» ζήτησε ο Ντόναλντ Τραμπ. Έτοιμος να απαντήσει «γραπτώς και ενόρκως» στις ερωτήσεις των Ρεπουμπλικάνων δηλώνει ο «μάρτυρας».

Η καταγγελία του “μάρτυρα δημοσίου συμφέροντος” είναι που οδήγησε στην έρευνα της Βουλής των Αντιπροσώπων σε βάρος του Προέδρου Τραμπ με το ερώτημα της παραπομπής.

Στο μεταξύ, ο δικηγόρος του προσώπου αυτού δήλωσε ότι είναι έτοιμος να απαντήσει στις ερωτήσεις που θα του θέσουν οι Ρεπουμπλικάνοι.

“Ο μάρτυρας δημοσίου συμφέροντος κάνει τόσο λάθος που θα πρέπει να βγει από τη σκιά. Τα κίβδηλα μέσα ενημέρωσης ξέρουν ποιος είναι αλλά, επειδή είναι στην υπηρεσία των Δημοκρατικών, δεν θέλουν να το πουν”, ανέφερε ο Τραμπ σε ανάρτησή του στο Twitter.

“Αποκαλύψτε ποιος είναι και βάλτε τέλος στην απάτη της παραπομπής”, πρόσθεσε ο Αμερικανός πρόεδρος, ο οποίος έχει αμφισβητήσει πολλές φορές την αξιοπιστία του συγκεκριμένου μάρτυρα.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ