ΗΠΑ: Οι μυστικές υπηρεσίες απέτρεψαν ρωσικό σχέδιο δολοφονίας του CEO της Rheinmetall

Οι αμερικανικές μυστικές υπηρεσίες ανακάλυψαν νωρίτερα φέτος ότι η Ρωσία σχεδίαζε να δολοφονήσει τον διευθύνοντα σύμβουλο της γερμανικής εταιρείας κατασκευής όπλων Rheinmetall.

Την είδηση μετέδωσε σήμερα το CNN, επικαλούμενο πέντε Αμερικανούς και δυτικούς αξιωματούχους που μίλησαν υπό τον όρο της ανωνυμίας.

Το σχέδιο δολοφονίας του διευθύνοντος συμβούλου της Rheinmetall, Άρμιν Πάπεγκερ ήταν ένα από μια σειρά σχεδίων της ρωσικής κυβέρνησης για τη δολοφονία στελεχών της αμυντικής βιομηχανίας σε όλη την Ευρώπη που υποστηρίζουν την πολεμική προσπάθεια της Ουκρανίας, σύμφωνα με το CNN.

Όταν οι Αμερικανοί έμαθαν για το σχέδιο, ενημέρωσαν τη Γερμανία, της οποίας οι υπηρεσίες ασφαλείας μπόρεσαν στη συνέχεια να προστατεύσουν τον Πάπεγκερ και να αποτρέψουν τη δολοφονία. Ένας υψηλόβαθμος αξιωματούχος της γερμανικής κυβέρνησης επιβεβαίωσε ότι το Βερολίνο είχε προειδοποιηθεί για το σχέδιο από τις ΗΠΑ.

Ο Πάπεργκερ ήταν ένας προφανής στόχος, καθώς η Rheinmetall είναι η μεγαλύτερη γερμανική εταιρεία κατασκευής βλημάτων πυροβολικού των 155 χιλιοστών που έχουν γίνει το βασικό όπλο στον πόλεμο φθοράς της Ουκρανίας. Η εταιρεία ανοίγει εργοστάσιο τεθωρακισμένων οχημάτων εντός της Ουκρανίας τις επόμενες εβδομάδες, μια κίνηση ανησυχεί βαθιά τη Ρωσία.

Πηγή: CNN / Φωτογραφία αρχείου Reuters