Ουκρανία: Νέο πακέτο στρατιωτικής βοήθειας από τις ΗΠΑ με πυρομαχικά, ΤΟΜΠ και αντιαρματικά όπλα

REUTERS/Stringer

Ο Αμερικανός υπουργός Άμυνας Λόιντ Οστιν ανακοίνωσε σήμερα κατά την διάρκεια της επίσκεψής του στο Κίεβο νέο πακέτο στρατιωτικής βοήθειας από τις ΗΠΑ για την Ουκρανία που περιλαμβάνει επιπλέον πυρομαχικά, τεθωρακισμένα οχήματα και αντιαρματικά όπλα.

«Είμαι στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσω σήμερα μια δέσμευση για ένα πακέτο ύψους 400 εκατομμυρίων δολαρίων που ενέκρινε ο πρόεδρος για την παροχή στις δυνάμεις σας επιπλέον πυρομαχικών, τεθωρακισμένων οχημάτων και αντιαρματικών όπλων», δήλωσε ο Όστιν κατά τη συνάντηση που είχε με τον Ουκρανό πρόεδρο Βολοντίμιρ Ζελένσκι.

Το 68ο πακέτο στρατιωτικής βοήθειας προς την Ουκρανία θα περιλαμβάνει:

REUTERS/Stringer

Ο Ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι δήλωσε σήμερα ότι συζήτησε με τον Αμερικανό υπουργό Άμυνας θέματα της αντιαεροπορικής άμυνας και το θέμα των πληγμάτων σε βάθος εντός της Ρωσίας.

«Επιπλέον εστιάσαμε στις προσπάθειες για την αύξηση της παραγωγής επιθετικών μη επανδρωμένων αεροσκαφών (drones), πυραύλων κρουζ, βλημάτων πυροβολικού και συστημάτων αντιαεροπορικής άμυνας», έγραψε ο Ζελένσκι σε ανάρτησή του στο Χ.

Ο ίδιος προσέθεσε ότι ο Όστιν μοιράστηκε μαζί του σχέδια σχετικά με τη σύγκληση της επόμενης συνάντησης στο Ραμστάιν για την Ουκρανία, καθώς η προγραμματισμένη για τον Οκτώβριο αναβλήθηκε.

Ukrainian Presidential Press Service/Handout via REUTERS

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ / Φωτογραφίες Reuters