ΗΠΑ: Η «selfie» του Αμερικανού πιλότου με το κινεζικό κατασκοπευτικό μπαλόνι [pic]

Tο Πεντάγωνο επιβεβαίωσε ότι η φωτογραφία από το κατασκοπευτικό αεροπλάνο U-2S Dragon Lady με το κινεζικό μπαλόνι που πετούσε πάνω από τις ΗΠΑ, είναι αυθεντική.

Αφού διέρρευσε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ο αμερικανικός στρατός κυκλοφόρησε ο ίδιος την φωτογραφία σε υψηλή ανάλυση, η οποία «δίνει μια καλύτερη ματιά» στο μπαλόνι και τη συσκευή ωφέλιμου φορτίου που αιωρείται κάτω από αυτό.

Τουλάχιστον δύο αεροσκάφη U-2S είχαν χρησιμοποιηθεί για την παρακολούθηση του μπαλονιού και τη συλλογή πληροφοριών σχετικά με αυτό.

Μια πιο προσεκτική ματιά στο κεντρικό τμήμα αποκαλύπτει πρόσθετες αξιοσημείωτες λεπτομέρειες, συμπεριλαμβανομένου ενός σχετικά μεγάλου λευκού δορυφορικού πιάτου στο κέντρο. Αμερικανοί αξιωματούχοι υποστηρίζουν ότι το ωφέλιμο φορτίο του μπαλονιού είχε πολλαπλές κεραίες που θα μπορούσαν να συλλέγουν διάφορους τύπους πληροφοριών και σημάτων.

Η «selfie» που τράβηξε ο πιλότος σίγουρα δεν είναι η μόνη φωτογραφία που έχουν στην κατοχή τους οι ΗΠΑ. Το κινεζικό μπαλόνι καταρρίφθηκε στις 4 Φεβρουαρίου στα ανοικτά των ακτών της Νότιας Καρολίνας και πλέον τα συντρίμμια του έχουν ανακτηθεί, επιτρέποντας έτσι μια πιο λεπτομερή μελέτη των χαρακτηριστικών του.

Το κινεζικό κατασκοπευτικό μπαλόνι εντοπίστηκε αφού παραβίασε τον εναέριο χώρο των ΗΠΑ πάνω από τη δυτική πολιτεία της Μοντάνα, όπου βρίσκονται αμερικανικά πυρηνικά όπλα, και προκάλεσε διπλωματική κρίση μεταξύ Ουάσιγκτον και Πεκίνου.

Με πληροφορίες από: The Drive