ΗΠΑ: Αν σας ήρθε μήνυμα να καταταγείτε στο στρατό… αγνοείστε το

Ο αμερικανικός στρατός δεν ζητά από τους Αμερικανούς να καταταγούν – και σίγουρα δεν το κάνει με μηνύματα κειμένου – ισχυρίζονται στρατιωτικοί αξιωματούχοι μετά από πλήθος μηνυμάτων που πυροδότησαν πανικόβλητες τηλεφωνικές κλήσεις στο προσωπικό πρόσληψης του αμερικανικού στρατού αυτή την εβδομάδα.

Η αμερικανική στρατιωτική διοίκηση ανέφερε σε δήλωσή της την Τρίτη ότι έχει λάβει χιλιάδες μηνύματα και γνωρίζει πως κάποιοι δράττονται της ευκαιρίας για να προκαλέσουν περισσότερο πανικό σε όλη τη χώρα. Έτσι ανακοίνωσε οτι «τα μηνύματα που βομβαρδίζουν τα τηλέφωνα των νεαρών Αμερικανών είναι ψευδή και δεν έχουν καμία σχέση με τον αμερικανικό στρατό, αγνοείστε τα και κοιτάμε το θέμα διεξοδικά».

Τα troll μηνύματα προτρέπουν τους παραλήπτες να έρθουν σε επαφή με τον αποστολέα και να αναφέρουν στο πλησιέστερο στρατιωτικό υποκατάστημα για «άμεση αναχώρηση με προορισμό το Ιράν». Επίσης, απειλεί τους δικαιούχους με πρόστιμο και ποινή φυλάκισης, εάν δεν παρουσιαστούν στο καθήκον.

Τα μηνύματα άρχισαν να έρχονται τις τελευταίες μέρες και αυξήθηκαν όταν ο Αμερικανός πρόεδρος ανακοίνωσε την αποστολή 3,500 στρατιωτών στο Ιράν. Ο πανικός κυριάρχησε!

Οι υπηρεσίες του αμερικανικού στρατού έχουν ξεκινήσει έρευνα για να βρούνε τους δράστες αυτής της «πλάκας»

Πηγή: Reuters