Ιντλίμπ: Άγριες μάχες του Συριακού Στρατού με τζιχαντιστές που υποστηρίζονται από την Τουρκία

Νέος γύρος σκληρών συγκρούσεων μεταξύ του Αραβικού Στρατού της Συρίας (SAA) και των τζιχαντιστικών δυνάμεων στο νότιο Ιντλίμπ και τη βορειοδυτική Χαμά ξεκίνησε σήμερα Κυριακή, 21/6/2020.

Σύμφωνα με μαρτυρίες, ο Αραβικός Στρατός της Συρίας βρέθηκε αντιμέτωπος με τζιχαντιστές κοντά στην Jabal Al-Zawiya σήμερα το πρωί, αφού οι αντάρτες άνοιξαν πυρ εναντίον του.

Η ίδιες πηγές ανέφεραν ότι ο αραβικός στρατός της Συρίας και οι τζιχαντιστές αντάρτες ανταλλάσσουν πυκνά πυρά στο μέτωπο της Jabal Al-Zawiya, ενώ ακολούθησαν κι άλλες συγκρούσεις στον βόρειο άξονα του Al-Ghaab Plain, στην ευρύτερη περιοχή της Ιντλίμπ.

Σύμφωνα με πληροφορίες και οι δύο πλευρές κατέγραψαν θύματα. Ωστόσο, ο συνολικός αριθμός των απωλειών παραμένει άγνωστος, τουλάχιστον μέχρι αυτή τη στιγμή.

Η κατάσταση παραμένει τεταμένη στο νότιο Ιντλίμπ και τη βορειοδυτική Χαμά, καθώς και ο αραβικός στρατός της Συρίας και οι τζιχαντιστές αντάρτες έχουν προωθήσει πρόσφατα ενισχύσεις στις πρώτες γραμμές των μετώπων.

Πρόσφατα, μια πηγή του Συριακού Στρατού δήλωσε ότι ο στρατός ετοιμάζεται για μια νέα επιχείρηση στην περιοχή Τζαμπάλ Αλ Ζάουγια, αναφέροντας τις συνεχείς επιθέσεις από τους τζιχαντιστές αντάρτες ως έναν από τους λόγους για την επανάληψη των συγκρούσεων.

Πηγή: Al-Masdar News