Indra 2018 : «Έκλεισε» η συμφωνία Ρωσίας και Ινδίας για διεξαγωγή κοινής στρατιωτικής άσκησης

Ως «Indra-2018», ονομάστηκε η κοινή στρατιωτική άσκηση μεταξύ Ινδίας και Ρωσίας, που θα πραγματοποιηθεί από τις 18 έως τις 28 Νοεμβρίου στην ασιατική χώρα, ανέφεραν οι εκπρόσωποι της Διοίκησης της Ανατολικής Στρατιωτικής Περιφέρειας της Ρωσίας και των Ενόπλων Δυνάμεων της Ινδίας σε συνέντευξη που έδωσαν την Τρίτη.

Αποφασίσθηκε από κοινού ότι η άσκηση θα διεξαχθεί κοντά στην περιοχή του Πράντες της Ινδίας από τις 18 έως τις 28 Νοεμβρίου του 2019. Σχεδόν 250 στρατιώτες από μια μηχανοκίνητη μονάδα θα συμμετέχει από την ρωσική πλευρά » ανέφερε η ρωσική εφημερίδα RIA.

Η στρατιωτική άσκηση ξεκίνησε το 2003 ως διμερής προσέγγιση μεταξύ των δύο χωρών για την τόνωση της συνεργασίας. Ωστόσο, το 2017, έγινε στρατιωτική άσκηση με τη συμμετοχή και των τριών υπηρεσιών των Ενόπλων Δυνάμεων (Στρατός, Ναυτικό και Πολεμική Αεροπορία) και πραγματοποιήθηκε στο Βλαδιβοστόκ της Ρωσίας τον περασμένο Οκτώβριο.

Εν τω μεταξύ, ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν και ο πρωθυπουργός της Ινδίας Ναρέντρα Μόντι θα συναντηθούν για διμερείς συνομιλίες τον Οκτώβριο.

Ο κορυφαίος βοηθός εξωτερικής πολιτικής του Πούτιν, Γιούρι Ουσακόφ δήλωσε την Τρίτη ότι ο πρόεδρος θα επιβλέπει την υπογραφή της συμφωνίας αεροπορικού αμυντικού συστήματος S-400 στο πλαίσιο της διήμερης επίσκεψής του στην Ινδία.

Δείτε σχετική ανάρτηση στο Twitter :



Πηγή : IBTimes