ΙΝΔΙΑ: Φτιάχνει στόλο για να «κυριαρχήσει»

Ο Ινδός υπουργός Άμυνας Manohar Parrikar αναφερόμενος στο στόλο του Πολεμικού Ναυτικού της Ινδίας  μίλησε για το  INS Kochi το οποίο φέρεται να είναι το μεγαλύτερο πολεμικό πλοίο που κατασκευάστηκε ποτέ στη χώρα .
Το INS Kochi , το δεύτερο από τα τρία αντιτορπιλικά κατηγορίας Kolkata , που κατασκευάστηκε τον Οκτώβριο του 2009, σύμφωνα με δημοσιεύματα ΜΜΕ , θα γίνει το δέκατο αντιτορπιλικό στον Ινδικό στόλο . Το πλοίο 8.300 τόνων έχει μήκος 535 πόδια
«Θα δημηγορήσουμε ένα ναυτικό που μπορεί να κυριαρχήσει στην περιφέρεια του Ινδικού Ωκεανού . Έχουμε ήδη ενεργοποιηθεί προς αυτή την κατεύθυνση κατά τη διάρκεια της θητείας μου , όπως με την παροχή νερού στις Μαλδίβες και με την διάσωση των υπηκόων μας, μαζί με τους υπηκόους των 22 άλλων χωρών από την Υεμένη », είπε ο Parrikar.
Το πρώτο πλοίο κατηγορίας Kolkata , το INS Kolkata ,ναυπηγήθηκε τον Αύγουστο του 2014. Το INS Chennai , το οποίο θα γίνει το τρίτο πλοίο αυτού του είδους , θα είναι έτοιμοα στα τέλη του 2016 , σύμφωνα με τα τοπικά μέσα ενημέρωσης .

Πηγή: sputniknews.com