IDF: Το Ισραήλ σκότωσε κι άλλο ηγετικό στέλεχος της δύναμης «Nukhba» της Χαμάς σε αεροπορική επίθεση [vid]

Σύμφωνα με ανακοίνωση που εξέδωσαν σήμερα οι Ένοπλες Δυνάμεις του Ισραήλ (IDF), καταστροφικές επιδρομές και αεροπορικά πλήγματα της ισραηλινής Πολεμικής Αεροπορίας είχαν ως αποτέλεσμα να σκοτωθεί ακόμα ένα ηγετικό στέλεχος της επίλεκτης δύναμης «Nukhba» της Χαμάς, με σχετικά πλάνα να δημοσιεύονται στην πλατφόρμα Χ (πρώην Twitter).

Ειδικότερα, οι IDF τόνισαν ότι ο Μπιλλάλ αλ Κέντρα, ο διοικητής του τάγματος «Χαν Γιουνίς» της Χαμάς, έχασε τη ζωή του από ισραηλινή αεροπορική επίθεση που πραγματοποιήθηκε υπό τον συντονισμό της Γενικής Υπηρεσίας Πληροφοριών (Σιν Μπετ) του Ισραήλ και της Διεύθυνσης Στρατιωτικών Πληροφοριών των IDF. Μάλιστα, οι Ισραηλινοί αναφέρουν ότι το ηγετικό αυτό στέλεχος ήταν ο υπεύθυνος της αιματηρής καταδρομικής επίθεσης των δυνάμεων της Χαμάς στα κιμπούτς Νιρίμ και Νιρ Οζ.

«Στις συγκεκριμένες αεροπορικές επιδρομές στη Λωρίδα της Γάζας σκοτώθηκαν αρκετοί τρομοκράτες της Χαμάς και του Ισλαμικού Τζιχάντ και συνολικά χτυπήθηκαν πάνω από 100 εχθρικοί στόχοι, όπως στρατιωτικές εγκαταστάσεις, πυραυλικά συστήματα, θέσεις αντιαρματικών βλημάτων και κέντρα διοίκησης του Ισλαμικού Τζιχάντ» καταλήγει η ανακοίνωση των IDF. Υπενθυμίζεται ότι χθες η Πολεμική Αεροπορία του Ισραήλ έκανε γνωστό ότι σκότωσε τον Αλί Κάντι, ένα Λοχαγό  της μονάδας ειδικών δυνάμεων «Nukhba» της Χαμάς.

Με πληροφορίες από: Times of Israel  / Φωτογραφία Reuters