IDF: «Το δίκτυο της Χαμάς καταρρέει» – Ισραηλινά τανκς στο κέντρο της Χαν Γιούνις

Η ισραηλινή επίθεση στη Λωρίδα της Γάζας οδηγεί στο θάνατο και την παράδοση πολλών μαχητών της Χαμάς της οποίας το «δίκτυο καταρρέει», δήλωσε σήμερα ο επικεφαλής του ισραηλινού γενικού επιτελείου (IDF) στρατηγός Χερτσί Χαλεβί, καλώντας για «αύξηση της στρατιωτικής πίεσης» στον παλαιστινιακό θύλακα.

«Κάθε μέρα βλέπουμε όλο και περισσότερους τρομοκράτες να σκοτώνονται, όλο και περισσότερους τρομοκράτες να τραυματίζονται και τις τελευταίες μέρες βλέπουμε τρομοκράτες να παραδίδονται. Αυτό είναι μια ένδειξη ότι το δίκτυό τους καταρρέει, μια ένδειξη ότι πρέπει να αυξήσουμε την πίεση», δήλωσε ο στρατηγός Χαλεβί κατά τη διάρκεια τελετής στο Δυτικό Τείχος στην Ιερουσαλήμ.

Ισραηλινά άρματα μάχης έφτασαν στο κέντρο του Χαν Γιουνίς την Κυριακή σε μια σημαντική νέα ώθηση στην καρδιά της κύριας πόλης στη νότια Λωρίδα της Γάζας.

Οι κάτοικοι είπαν ότι τανκς των IDF είχαν φτάσει στον κύριο δρόμο βορρά-νότου μέσω του Χαν Γιούνις μετά από έντονες μάχες όλη τη νύχτα που είχαν επιβραδύνει την ισραηλινή προέλαση από τα ανατολικά. Πολεμικά αεροσκάφη χτυπούσαν την περιοχή δυτικά της επίθεσης.

«Ήταν μια από τις πιο φρικτές νύχτες, η αντίσταση ήταν πολύ δυνατή, ακούγαμε πυροβολισμούς και εκρήξεις που δεν σταμάτησαν για ώρες», είπε στο Reuters ένας πατέρας τεσσάρων παιδιών που εκτοπίστηκε από την πόλη της Γάζας και βρισκόταν σε καταφύγιο στο Χαν Γιούνις. Αρνήθηκε να αναγνωριστεί από φόβο αντιποίνων.

«Στο Χαν Γιούνις, τανκς έφτασαν στην οδό Τζαμάλ Αμπντέλ-Νάσερ, που βρίσκεται στο κέντρο της πόλης. Ελεύθεροι σκοπευτές πήραν θέσεις σε κτίρια στην περιοχή», είπε.

Με πληροφορίες από: ΑΠΕ – ΜΠΕ, Reuters, Times of Israel