IDF: Σκληρές μάχες στη Χαν Γιούνις – Ισραηλινοί κομάντος εισέβαλαν σε ένα από τα σπίτια του αρχηγού της Χαμάς [vid]

Ο στρατός του Ισράηλ (IDF) συνεχίζει τις χερσαίες επιχειρήσεις του στη Λωρίδα της Γάζας, όπου σφοδρές μάχες μαίνονται με τη Χαμάς, τόσο στις βόρειες όσο και στις νότιες περιοχές του θύλακα.

Όπως ανακοίνωσαν σήμερα οι IDF, τα στρατεύματα της ελίτ μονάδας Maglan πολεμούν τη Χαμάς βαθιά μέσα στην περιοχή Χαν Γιούνις, ενώ εντόπισαν και κατέστρεψαν ένα από τα σπίτια του ηγέτη της οργάνωσης στη Γάζα, Γιαχία Σινουάρ.

«Σε μία από τις μάχες, τα στρατεύματα επιχείρησαν σε ένα από τα σπίτια του όπου ζούσε τα τελευταία χρόνια, το οποίο δέχθηκε επίθεση από αέρος στην αρχή του πολέμου», αναφέρει η ανακοίνωση.

Οι IDF έδωσαν στη δημοσιότητα πλάνα που δείχνει τα στρατεύματα να πολεμούν στην περιοχή.

Οι Ισραηλινοί κομάντος εξουδετέρωσαν αρκετά στελέχη της Χαμάς κατά τη διάρκεια των επιχειρήσεων στο Χαν Γιουνίς. Σε ένα από τα περιστατικά, οι IDF υποστηρίζουν ότι αναγνώρισαν μια ομάδα ενόπλων που βγήκαν από μια υπόγεια σήραγγα και στόχευσαν εναντίον τους με αντιαρματικό βλήμα RPG. Οι ένοπλοι σκοτώθηκαν πριν προλάβουν να ανοίξουν πυρ, σύμφωνα με τον στρατό του Ισραήλ.

Η άντρες της μονάδας Maglan εισέβαλαν επίσης στο σπίτι του επικεφαλής της μονάδας πυραύλων της Χαμάς στο βόρειο τμήμα της Χαν Γιούνις και κατέσχεσαν όπλα και υλικό πληροφοριών.

Μαγκλάν (Maglan)

Η μονάδα Maglan είναι μια μονάδα κομάντο της οποίας η κύρια αποστολή είναι να επιχειρεί βαθιά σε εχθρικό έδαφος, εστιάζοντας στην καταστροφή συγκεκριμένων στόχων υψηλής αξίας.

Διαθέτει επίσης ένα τμήμα ανάπτυξης προηγμένων όπλων, αποστολή του οποίου είναι να βρίσκει δημιουργικές λύσεις και τεχνολογικές καινοτομίες σύμφωνα με τις επιχειρησιακές ανάγκες και τις διαβαθμισμένες δραστηριότητες της μονάδας.

Φωτογραφία Reuters