IDF: Σε ετοιμότητα για να αρχίσει ξανά η χερσαία επιχείρηση στη Γάζα καθώς λήγει η εκεχειρία με την Χαμάς

Ο αρχηγός του επιτελείου των ισραηλινών δυνάμεων (IDF), αντιστράτηγος Χέρτσι Χαλεβί, ενέκρινε τα σχέδια μάχης για το επόμενο στάδιο της χερσαίας επίθεσης στη Γάζα.

«Γνωρίζουμε τι πρέπει να γίνει και είμαστε έτοιμοι για το επόμενο βήμα», αναφέρει ο ίδιος. Η κατάπαυση του πυρός λήγει σύντομα (τα μεσάνυχτα της Τετάρτης), παρά τις έντονες διαπραγματεύσεις για μια πιθανή δεύτερη παράταση.

«Σήμερα ο αρχηγός του επιτελείου πραγματοποίησε συνεδρίαση για να δώσει το πράσινο φως στα σχέδια για τις επόμενες φάσεις των μαχών στο αρχηγείο της νότιας διοίκησης», ανέφερε η ανακοίνωση των IDF.

Χθες, ο Χαλεβί δήλωσε ότι τα στρατεύματά του είναι έτοιμα να επανακκινήσουν τις στρατιωτικές επιχειρήσεις τους στη Γάζα.

Ο υπουργός Άμυνας Γιόαβ Γκάλαντ πραγματοποιεί «ειδική αξιολόγηση κατάστασης» με τους αρχηγούς του στρατού, της Μοσάντ και της Σιν Μπετ, σχετικά με τις προσπάθειες επιστροφής των Ισραηλινών που κρατούνται όμηροι από την Χαμάς στη Γάζα, αναφέρει το γραφείο του.

«Κάνουμε κάθε προσπάθεια για να επιστρέψουμε τους ομήρους και να ολοκληρώσουμε πλήρως την τρέχουσα διαδικασία για την επιστροφή όλων των απαχθεισών γυναικών και παιδιών στη Γάζα», δήλωσε.

«Οι δυνάμεις των IDF στον αέρα, τη θάλασσα και το έδαφος είναι έτοιμες για μια άμεση ανανέωση των μαχών», υπογράμμισε ο Ισραηλινός Υπουργός Άμυνας. Όπως έχουν δηλώσει Ισραηλινοί αξιωματούχοι, παρά την απελευθέρωση των ομήρων, το Ισραήλ θα συνεχίσει την επιχείρησή του για την «πλήρη εξάλειψη» της Χαμάς.

Φωτογραφία αρχείου Reuters