IDF προς Χεζμπολάχ: «Αν προσπαθείτε να μας δοκιμάσετε, η απάντηση θα είναι θανατηφόρα» [vid]

Προειδοποίηση προς την Χεζμπολάχ απηύθυνε ο Ισραηλινός Στρατός (Ισραηλινές Αμυντικές Δυνάμεις – IDF) μετά τις αψιμαχίες που σημειώθηκαν χθες Κυριακή 15.10.2023 στα σύνορα με τον Λίβανο.

«Αν η Χεζμπολάχ προσπαθήσει να μας δοκιμάσει, η απάντηση θα είναι θανατηφόρα», ανέφερε χαρακτηριστικά ο εκπρόσωπος του IDF, στην τακτική ανακοίνωση των πολιτών.

Υπενθυμίζεται πως χθες Ισραηλινός άμαχος σκοτώθηκε και πολλοί τραυματίσθηκαν στην Στούλα του βόρειου Ισραήλ, από επίθεση με πύραυλο την ευθύνη για την οποία την ευθύνη ανέλαβε η Χεζμπολάχ.

Ο ισραηλινός στρατός απάντησε βάλλοντας κατά θέσεων της Χεζμπολάχ στον νότιο Λίβανο και έκλεισε την συνοριακή ζώνη για τους πολίτες σε ακτίνα τεσσάρων χιλιομέτρων.

Η Χεζμπολάχ ανέλαβε με ανακοίνωσή της την ευθύνη για νέα επίθεση στην ζώνη της Χανίτα του βορείου Ισραήλ με κατευθυνόμενους πυραύλους υποστηρίζοντας ότι προκάλεσε απώλειες στις «τάξεις του εχθρού».

Εξαιτίας αυτής επίθεσης της Χεζμπολάχ, ο IDF ενεργοποίησε σχέδιο για την απομάκρυνση των κατοίκων 28 χωριών που βρίσκονται σε απόσταση έως δύο χιλιομέτρων κατά μήκος των βορείων συνόρων του με τον Λίβανο.

Ο εκπρόσωπος του IDF προέτρεψε επίσης τους κατοίκους της Γάζας να απομακρυνθούν στα νότια της Λωρίδας και κατηγόρησε τη Χαμάς ότι εμπόδισε το πέρασμά τους.