IDF: Προωθούνται στη Ράφα – Εντολή για εκκένωση περιοχών από τους Παλαιστίνιους κατοίκους τους

Ο στρατός του Ισραήλ (Israel Defence Forces – IDF) ζήτησε σήμερα από τους κατοίκους και άλλων συνοικιών της Ράφα, στο νότιο τμήμα της Λωρίδας της Γάζας, να απομακρυνθούν από εκεί.

Οι IDF κάλεσαν τους κατοίκους να μετακινηθούν στη «διευρυμένη ανθρωπιστική περιοχή» στην αλ Μαουάσι, σύμφωνα με ανάρτηση που έκανε στην πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης Χ (πρώην Twitter) εκπρόσωπος των ενόπλων δυνάμεων.

Παράλληλα συνεχίζονται οι επιχειρήσεις των IDF στην Ράφα.

Όπως ανακοινώθηκε επίσημα, κατά την διάρκεια της χθεσινής ημέρας αλλά και της νύχτας εκτοξεύθηκαν ρουκέτες από την Χαμάς εναντίον της περιοχής Μπερ Σεβά του Ισραήλ.

Σε μία περίπτωση μάλιστα – πάντα κατά τις IDF – ρουκέτα έπεσε κοντά σε περιοχή που βρίσκεται παιδική χαρά.

Τα στρατεύματα των IDF εντόπισαν τους δύο σταθμούς εκτόξευσης των ρουκετών στην περιοχή της Ράφα και ένα αεροσκάφος της Ισραηλινής Πολεμικής Αεροπορίας τους «εξουδετέρωσε».

Μετά το πλήγμα, σημειώθηκαν δευτερεύουσες εκρήξεις κοντά στους στόχους, γεγονός που κατά τις IDF υποδηλώνει πως υπήρχαν πρόσθετα οπλικά συστήματα έτοιμα προς πυροδότηση.

«Οι τοποθεσίες των σημείων εκτόξευσης δείχνουν ακόμη περισσότερο πώς η Χαμάς οχυρώνεται σκόπιμα σε κοντινή απόσταση από τον άμαχο πληθυσμό και τις υποδομές σε όλη τη Λωρίδα της Γάζας», αναφέρει χαρακτηριστικά η ανακοίνωση των ισραηλινών ενόπλων δυνάμεων.