IDF: Πλήξαμε πρώην σχολείο στη Γάζα που χρησιμοποιούσε ως αρχηγείο η Χαμάς

REUTERS/Ramadan Abed

Ισραηλινό αεροπορικό πλήγμα, που έγινε σήμερα σε πρώην σχολείο της Γάζας όπου φιλοξενούνταν εκτοπισμένοι, είχε στόχο μαχητές της Χαμάς που δρούσαν στο συγκρότημα αυτό, όπως ανακοίνωσε ο ισραηλινός στρατός (Israel Defence Forces – IDF).

«Πριν από το χτύπημα, ελήφθησαν πολλά μέτρα για να περιοριστεί ο κίνδυνος να πληγούν άμαχοι, συμπεριλαμβανομένης της χρήσης συγκεκριμένων πυρομαχικών, αεροπορικής επόπτευσης και επιπλέον μυστικών πληροφοριών», σύμφωνα με τις IDF.

Αναλυτικά η ανακοίνωση των IDF αναφέρει:

«Πριν από λίγο, με την χρήση των πληροφοριών των IDF και των υπηρεσιών ασφαλείας, η Ισραηλινή Πολεμική Αεροπορία (IAF) πραγματοποίησε ένα χτύπημα ακριβείας σε τρομοκράτες που δρούσαν μέσα σε κέντρο διοίκησης και ελέγχου στην περιοχή Ντάιρ αλ-Μπάλαχ. Το κέντρο διοίκησης και ελέγχου, το οποίο ήταν ενσωματωμένο μέσα σε ένα συγκρότημα που προηγουμένως χρησίμευε ως σχολείο «Rufaydah», χρησιμοποιήθηκε από τους τρομοκράτες για να σχεδιάσουν και να εκτελέσουν τρομοκρατικές επιθέσεις κατά των στρατευμάτων των IDF και του κράτους του Ισραήλ.

Πριν από το χτύπημα, ελήφθησαν πολυάριθμα μέτρα για τον μετριασμό του κινδύνου πρόκλησης βλάβης αμάχων, συμπεριλαμβανομένης της χρήσης πυρομαχικών ακριβείας , εναέριας επιτήρησης και πρόσθετων πληροφοριών.

Αυτή είναι μία επιπλέον απόδειξη της συστηματικής κατάχρησης της μη στρατιωτικής υποδομής από την τρομοκρατική οργάνωση Χαμάς κατά παράβαση του διεθνούς δικαίου. Οι IDF θα συνεχίσουν να επιχειρούν εναντίον της Χαμάς για την υπεράσπιση των πολιτών του Ισραήλ».