IDF: Πλησιάζει στην επίτευξη του «πρώτου στόχου» στη Γάζα ο ισραηλινός στρατός – Θέμα χρόνου η «διχοτόμηση» [vid]

Κοντά στην επίτευξη του πρώτου στόχου που έχει θέσει στη Λωρίδα της Γάζας, φαίνεται πως βρίσκεται ο ισραηλινός στρατός (Israel Defence Forces – IDF).

Ο στόχος αυτός, όπως φαίνεται από τις κινήσεις του IDF, είναι να κόψει στα δύο την Λωρίδα της Γάζας, αποκόπτοντας το βόρειο τμήμα της από το νότιο.

Σύμφωνα με τις αναφορές από πηγές του ισραηλινού στρατού, κυρίως από το βόρειο τμήμα της Λωρίδας της Γάζας η Χαμάς εξαπολύει τις ρουκέτες της έχοντας αυτή την περιοχή ως κύριο «ορμητήριο».

Αυτός είναι και ο λόγος – εξηγούν στρατιωτικοί αναλυτές – που ο IDF προειδοποιούσε τους άμαχους να εγκαταλείψουν το βόρειο τμήμα της Λωρίδας της Γάζας, λέγοντας μάλιστα πως θα θεωρήσει οιωνεί «συμμάχους» της Χαμάς όσους επέλεγαν να παραμείνουν.

Σύμφωνα με τις τελευταίες αναφορές από το πεδίο, ο ισραηλινός στρατός φέρεται να βρίσκεται 800 (κατά άλλους μόλις 500) μέτρα από τις ακτές της Γάζας, ολοκληρώνοντας την «διχοτόμηση» της Λωρίδας.

Παράλληλα συνεχίζεται το σφυροκόπημα δυνάμεων της Χαμάς. Όπως ανέφερε ο IDF, οι δυνάμεις και τα τανκς της ταξιαρχίας του Γκολάνι συγκρούστηκαν κατά τη διάρκεια της νύχτας με πυρήνες τρομοκρατών της Χαμάς, οι οποίοι είχαν εκτοξεύσει πυραύλους, πυροδότησαν εκρηκτικά και εκτόξευσαν χειροβομβίδες. Τα στρατεύματα αντέδρασαν, με αεροπορική και ναυτική υποστήριξη, σκοτώνοντας δεκάδες στρατιώτες.

Επιπλέον οι δυνάμεις της ταξιαρχίας Nahal αντιμετώπισαν μια ομάδα ενόπλων της Χαμάς και οδήγησαν ένα αεροσκάφος να τους χτυπήσει.