IDF: Ολοκληρώθηκαν οι επιθέσεις σε στρατιωτικές εγκαταστάσεις του Ιράν – Ποιοι στόχοι επλήγησαν

Με ανακοίνωσή τους οι Ένοπλες Δυνάμεις του Ισραήλ (Israel Defence Forces – IDF) γνωστοποίησαν πως ολοκληρώθηκε αυτή η φάση της επίθεσης στο Ιράν, ως αντίποινα για τα πλήγματα που έχει δεχθεί το Ισραήλ από την Τεχεράνη και τις οργανώσεις που εξοπλίζει και χρηματοδοτεί.

Κατά τις IDF τα αεροσκάφη που μετείχαν στην επίθεση του Ισραήλ επέστρεψαν στις βάσεις τους, αφού έπληξαν τους προκαθορισμένους στόχους.

Οι στόχοι αυτοί ήταν εγκαταστάσεις κατασκευής βαλλιστικών πυραύλων του Ιράν, συστοιχίες πυραύλων εδάφους – αέρος και αεροπορικές βάσεις.

Ο Ισραηλινός Στρατός προειδοποιεί πως είναι έτοιμος να αμυνθεί και να απαντήσει απέναντι σε κάθε επιθετική ενέργεια του Ιράν.

Ολόκληρη η ανακοίνωση των IDF είναι η ακόλουθη:

«Πριν από λίγο, ο Ισραηλινός Στρατός ολοκλήρωσε ακριβείς και στοχευμένες επιθέσεις εναντίον στρατιωτικών στόχων σε ορισμένες περιοχές στο Ιράν. Τα αεροπλάνα μας επέστρεψαν με ασφάλεια στις βάσεις τους.
Το χτύπημα διεξήχθη ως απάντηση στις επιθέσεις του ιρανικού καθεστώτος κατά του κράτους του Ισραήλ και των πολιτών του τους τελευταίους μήνες.
Το χτύπημα αντιποίνων ολοκληρώθηκε και η αποστολή εκπληρώθηκε.

Με βάση πληροφορίες, αεροσκάφη της IAF έπληξαν εγκαταστάσεις κατασκευής πυραύλων που χρησιμοποιούνται για την παραγωγή των πυραύλων που εκτόξευσε το Ιράν στο κράτος του Ισραήλ τον περασμένο χρόνο. Αυτοί οι πύραυλοι αποτελούσαν άμεση και άμεση απειλή για τους πολίτες του κράτους του Ισραήλ. Ταυτοχρόνως, οι IDF έπληξαν συστοιχίες πυραύλων εδάφους-αέρος και πρόσθετες ιρανικές εναέριες δυνατότητες, που είχαν σκοπό να περιορίσουν την δυνατότητα επιχειρήσεων του Ισραήλ στο Ιράν.

Το Ιράν εκτόξευσε εκατοντάδες πυραύλους απευθείας προς το κράτος του Ισραήλ κατά τη διάρκεια δύο επιθέσεων τον Απρίλιο και τον Οκτώβριο, και χρηματοδοτεί και κατευθύνει τρομοκρατική δραστηριότητα μέσω των τρομοκρατικών πληρεξουσίων της σε όλη τη Μέση Ανατολή, προκειμένου να επιτεθεί στο κράτος του Ισραήλ και στους πολίτες του.

Παράλληλα με τις προσπάθειες του Ιράν να επιτεθεί στο κράτος του Ισραήλ, το Ιράν ενεργεί για να υπονομεύσει την περιφερειακή σταθερότητα και ασφάλεια, καθώς και την παγκόσμια οικονομία.

Οι IDF έχουν μια σειρά από επιθετικές επιχειρησιακές δυνατότητες, μερικές από τις οποίες αναπτύχθηκαν σήμερα κατά τη διάρκεια των χτυπημάτων σε στρατηγικούς στόχους βαθιά εντός του ιρανικού εδάφους.

Το κράτος του Ισραήλ διατηρεί το δικαίωμα να υπερασπιστεί τους πολίτες του εάν το ιρανικό καθεστώς συνεχίσει τις επιθέσεις εναντίον του κράτους του Ισραήλ και των αμάχων του.
Οι IDF διενεργούν συνεχείς αξιολογήσεις καταστάσεων και είναι έτοιμες να πραγματοποιήσουν αμυντική και επιθετική δράση».