IDF: Νέα πλάνα από τις χερσαίες επιχειρήσεις στη Λωρίδα της Γάζας

Οι ισραηλινές αμυντικές δυνάμεις (IDF) ανακοίνωσαν ότι οι χερσαίες δυνάμεις συνεχίζουν να επιχειρούν στο βόρειο τμήμα της Λωρίδας της Γάζας, σκοτώνοντας ένοπλους της Χαμάς και καταστρέφοντας τοποθεσίες που ανήκουν στην τρομοκρατική ομάδα.

Οι IDF ανακοίνωσαν ότι τα στρατεύματα σκότωσαν αρκετούς ενόπλους της Χαμάς που άνοιξαν πυρ κατά των χερσαίων δυνάμεων στη Λωρίδα, και άλλους τρομοκράτες που εντοπίστηκαν στην παραλία της Γάζας, κοντά στην κοινότητα Ζικίμ στο νότιο Ισραήλ.

Οι IDF έδωσαν στη δημοσιότητα πλάνα που δείχνουν στρατεύματα που επιχειρούν στη Γάζα σήμερα, καθώς και ορισμένες από τις πρόσφατες αεροπορικές επιδρομές στη Λωρίδα.

Σύμφωνα με τον ισραηλιό στρατό, τα χερσαία στρατεύματα, συμπεριλαμβανομένων των αρμάτων μάχης, έπληξαν επίσης θέσεις κατευθυνόμενων αντιαρματικών πυραύλων, θέσεις παρατήρησης και άλλες υποδομές της Χαμάς.

Οι δυνάμεις ζήτησαν επίσης από την Πολεμική Αεροπορία να πραγματοποιήσει πλήγματα εναντίον κτιρίων που χρησιμοποιούσε η τρομοκρατική ομάδα, προσθέτουν οι IDF.

Φωτογραφία Reuters