IDF: Μεγάλες απώλειες στην κεντρική Λωρίδα της Γάζας – Στους 187 οι νεκροί Ισραηλινοί στρατιώτες

Ο ισραηλινός στρατός (IDF) ανακοίνωσε σήμερα πως άλλοι εννέα στρατιώτες σκοτώθηκαν στη Γάζα, ανεβάζοντας τις συνολικές απώλειές του στον πόλεμο εκεί σε 187.

Οι περισσότεροι από τους πιο πρόσφατους θανάτους ήταν από μονάδες του μηχανικού που επιχειρούν εναντίον των σηράγγων της Χαμάς στη νότια και κεντρική Γάζα, όπου το Ισραήλ έχει μεταφέρει το επίκεντρο των μαχών, αφού διακήρυξε ότι διέλυσε την παλαιστινιακή ισλαμιστική οργάνωση στο βόρειο τμήμα της λωρίδας το Σάββατο.

Νωρίτερα σήμερα, ο στρατός δήλωσε πως τέσσερις στρατιώτες είχαν σκοτωθεί. Η ανακοίνωση του επικαιροποιημένου αριθμού των εννέα, που όλοι σκοτώθηκαν χθες, Δευτέρα, ακολουθεί την ενημέρωση των οικογενειών τους.

Oι στρατιώτες από μονάδες του μηχανικού σκοτώθηκαν καθώς επιχειρούσαν σε μία από τις υπόγειες σήραγγες της Χαμάς στην κεντρική Γάζα, την ώρα που έγινε μια ισχυρή έκρηξη, για την οποία πιθανότατα ευθύνεται η Χαμάς.

Η έκρηξη στο Bureij της Γάζας στο κέντρο της Γάζας  σημειώθηκε κοντά στο σημείο όπου αξιωματικοί των IDF οδηγούσαν τους δημοσιογράφους σε μια περιοδεία σε εργοστάσιο κατασκευής πυραύλων της Χαμάς. Ο στρατιωτικός ανταποκριτής των Times of Israel απαθανάτισε τη στιγμή που έγινε η τεράστια έκρηξη.

Με πληροφορίες από: ΑΠΕ – ΜΠΕ, Times of Israel / Φωτογραφία IDF