IDF: Η Διοίκηση του Βόρειου Μετώπου «έδωσε το ΟΚ» στα σχέδια για πιθανή χερσαία επιχείρηση στον Λίβανο

Ο ισραηλινός στρατός (IDF) «προετοιμάζεται για τα επόμενα βήματα στις μάχες», με τον επικεφαλής της Διοίκησης του Βόρειου Μετώπου να ανακοινώνει ότι ενέκρινε τα σχέδια τακτικής μάχης με αξιωματικούς «που θα μπορούσαν ενδεχομένως να εμπλακούν σε μια χερσαία επίθεση στον Λίβανο».

Ο IDF αναφέρει ότι ο αρχηγός της Βόρειας Διοίκησης Υποστράτηγος Όρι Γκόρντιν συναντήθηκε με τους διοικητές της 98ης, 36ης και 91ης μεραρχίας και ενέκρινε σχέδια μαζί τους τις τελευταίες ημέρες.

Ο στρατός λέει ότι τις τελευταίες ημέρες, η 188η Τεθωρακισμένη Ταξιαρχία πραγματοποίησε ασκήσεις κοντά στα σύνορα με τον Λίβανο και οι αμυντικές μονάδες πραγματοποίησαν επίσης ασκήσεις προσομοίωσης «διάφορων σεναρίων».

Συγκαλείται απόψε το Συμβούλιο Ασφαλείας του Ισραήλ

Το Συμβούλιο Ασφαλείας του Ισραήλ συγκαλείται απόψε, σε μια ακόμη ένδειξη ότι η χερσαία εισβολή στον Λίβανο αναμένεται να ξεκινήσει σύντομα, όπως μεταδίδουν ισραηλινά μέσα ενημέρωσης.

Το συμβούλιο υπό τον πρωθυπουργό Μπέντζαμιν Νετανιάχου θα συγκληθεί στο αρχηγείο του ισραηλινού στρατού στο Τελ Αβίβ.

Αμερικανοί αξιωματούχοι αναφέρουν σε αμερικανικά ΜΜΕ ότι το Ισραήλ ενδέχεται να εξαπολύσει μια περιορισμένης κλίμακας εισβολή στον Λίβανο εντός των επόμενων ωρών.

Οι θέσεις που έχουν λάβει τα ισραηλινά στρατεύματα που έχουν αναπτυχθεί στα βόρεια σύνορα της χώρας υποδηλώνουν ότι ενδεχομένως να επίκειται χερσαία εισβολή στον Λίβανο, δήλωσε πριν από λίγο αμερικανός αξιωματούχος στο πρακτορείο ειδήσεων Reuters.

«Απαγορευμένη στρατιωτική ζώνη» τα σύνορα με τον Λίβανο

Οι ισραηλινές ένοπλες δυνάμεις (IDF) χαρακτήρισαν σήμερα «απαγορευμένη στρατιωτική ζώνη» περιοχή κοντά στα σύνορα με τον Λίβανο. Όπως φαίνεται σε χάρτη που δόθηκε στη δημοσιότητα, η περιοχή περιλαμβάνει τις κοινότητες Μετουλά, Μισγκάβ Αμ και Κφαρ Γκιλαντί, στο βόρειο Ισραήλ.

Η επιβολή του συγκεκριμένου μέτρου φέρει την υπογραφή του επικεφαλής της Βόρειας Διοίκησης των IDF, Όρι Γκόρντιν.

«Ο ισραηλινός στρατός διευκρινίζει ότι η είσοδος σε αυτήν την περιοχή απαγορεύεται αυστηρά», υπογραμμίζει ο υποστράτηγος Γκόρντιν.

 

Mε πληροφορίες από: ΑΠΕ – ΜΠΕ, Times of Israel / Φωτογραφίες αρχείου Reuters