IDF: Η Χεζμπολάχ μετέτρεψε παραμεθόρια χωριά του Λιβάνου σε βάσεις εναντίον του Ισραήλ [vid]

Οι χερσαίες επιδρομές του Ισραήλ στον νότιο Λίβανο θα βάζουν στο στόχαστρο τα προπύργια της Χεζμπολάχ κατά μήκος των συνόρων που απειλούν το Ισραήλ, ανακοίνωσε σήμερα Τρίτη 1/10/2024 ο ισραηλινός στρατός (Israel Defence Forces – IDF), σημειώνοντας ότι δεν πρόκειται για έναν πόλεμο κατά του λαού του Λιβάνου.

«Αυτές οι περιορισμένες χερσαίες επιδρομές θα στοχεύουν προπύργια της Χεζμπολάχ που απειλούν ισραηλινές πόλεις, κιμπούτς και κοινότητες κατά μήκος των συνόρων μας», δήλωσε ο εκπρόσωπος του ισραηλινού στρατού Ντανιέλ Χαγκάρι.

«Η Χεζμπολάχ μετέτρεψε τα λιβανέζικα χωριά (που βρίσκονται) δίπλα στα ισραηλινά χωριά σε στρατιωτικές βάσεις έτοιμες για επίθεση στο Ισραήλ», πρόσθεσε ο εκπρόσωπος των IDF.

Εντωμεταξύ σειρήνες ήχησαν σήμερα το πρωί στο κεντρικό Ισραήλ, ανακοίνωσαν οι IDF, ενώ νωρίτερα είχαν επισημάνει ότι εκτοξεύτηκαν βλήματα από τον Λίβανο.

«Σειρήνες ήχησαν στο κεντρικό Ισραήλ μετά τη ρίψη βλημάτων προερχομένων από τον Λίβανο«, ανέφερε ο ισραηλινός στρατός σε ανακοίνωσή του.

Στο Τελ Αβίβ μια δημοσιογράφος του AFP μετέδωσε ότι άκουσε εκρήξεις από κοντινή περιοχή, οι οποίες μπορεί να οφείλονταν στην αναχαίτιση βλημάτων από την ισραηλινή αντιπυραυλική ασπίδα.

Παράλληλα αυτόπτης μάρτυρας, τον οποίο επικαλέστηκε το Reuters, δήλωσε ότι έκρηξη ακούστηκε στο Τελ Αβίβ και ήχησαν οι σειρήνες προειδοποίησης για αεροπορική επιδρομή.

Πηγές: Reuters / ΑΠΕ-ΜΠΕ