IDF: Η Χαμάς χρησιμοποιεί τους κατοίκους της Γάζας ως ανθρώπινες ασπίδες [vid]

Η Χαμάς δεν εχθρεύεται μόνον το Ισραήλ ή τους κατοίκους της Γάζας, αλλά ολόκληρο τον κόσμο, υποστήριξε ο εκπρόσωπος των Ισραηλινών Ενόπλων Δυνάμεων (IDF) στην καθημερινή ενημέρωση.

Για να τεκμηριώσει τον ισχυρισμό του, ο εκπρόσωπος των IDF επικαλέστηκε ενημέρωση του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών για δολιοφθορά στα γραφεία του στη Γάζα.

«Σήμερα τα Ηνωμένα Έθνη αποκάλυψαν το πραγματικό πρόσωπο της Χαμάς, όταν επιβεβαίωσαν πως η τρομοκρατική οργάνωση έκλεψε καύσιμα και ιατρικό εξοπλισμό από τα γραφεία του ΟΗΕ στην πόλη της Γάζας. Η ποσότητα των καυσίμων που εκλάπη, ήταν αρκετά για να τροφοδοτήσει τις εγκαταστάσεις αφαλάτωσης νερού στη Γάζα για 6 μέρες!», σημείωσε ο εκπρόσωπος των IDF.

Ο ίδιος υποστήριξε πως η Χαμάς κρατά τους κατοίκους της Γάζας σε ομηρία, χρησιμοποιώντας τους με δειλία ως ανθρώπινες ασπίδες.

«Η Χαμάς βρίσκεται σε πόλεμο κατά της ανθρωπότητας, όχι μόνον κατά του Ισραήλ. Τρομοκρατεί Άραβες και Εβραίους, επιδιώκει τον θάνατο Ισραηλινών και Παλαιστινίων» είπε ο εκπρόσωπος των IDF, επαναλαμβάνοντας πως οι Ένοπλες Δυνάμεις του Ισραήλ θα καταστρέψουν τη Χαμάς, όχι μόνον για το καλό του Ισραήλ και της Γάζας, αλλά και όλου του κόσμου.

«Τρόφιμα για 5 μέρες έχουν τα καταστήματα στη Γάζα»

Λίγο νωρίτερα η Αμπίρ Ετέφα, εκπρόσωπος του Παγκόσμιου Επισιτιστικού Προγράμματος (WFP) του ΟΗΕ, δήλωνε πως «στα καταστήματα τα αποθέματα (τροφίμων) αρκούν για μερικές ημέρες, ίσως τέσσερις ή πέντε».

Στο μεταξύ η Ύπατη Αρμοστεία Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του ΟΗΕ εκτίμησε σήμερα ότι η πολιορκία που έχει επιβάλει το Ισραήλ στη Λωρίδα της Γάζας και η εντολή των ισραηλινών αρχών προς τους κατοίκους του βόρειου τμήματος του θύλακα να απομακρυνθούν ενδέχεται να ισοδυναμούν με το διεθνές έγκλημα της βίαιης μετακίνησης αμάχων.

«Ανησυχούμε ότι αυτή η εντολή, σε συνδυασμό με την επιβολή πλήρους πολιορκίας στη Γάζα, μπορεί να μην θεωρείται νόμιμη προσωρινή απομάκρυνση και κατά συνέπεια ενδέχεται να ισοδυναμεί με βίαιη μετακίνηση αμάχων κατά παράβαση του διεθνούς δικαίου», δήλωσε η Ραβίνα Σαμντασάνιμ εκπρόσωπος της Ύπατης Αρμοστείας.

Ο όρος «βίαιη μετακίνηση» περιγράφει την αναγκαστική μετεγκατάσταση άμαχων πληθυσμών και αποτελεί έγκλημα κατά της ανθρωπότητας που τιμωρείται από το Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο.