Μοχάμεντ Ντέιφ: Ο Ισραηλινός στρατός επιβεβαίωσε ότι ο «εγκέφαλος» της επίθεσης της 7ης Οκτωβρίου είναι νεκρός [vid]

Ο Ισραηλινός Στρατός (IDF – Israel Fefence Forces) επιβεβαίωσε σήμερα Πέμπτη 1/8/2024 ότι ο στρατιωτικός αρχηγός της Χαμάς Μοχάμεντ Ντέιφ σκοτώθηκε σε αεροπορική επιδρομή στη Γάζα τον περασμένο μήνα.

«Οι IDF ανακοινώνουν ότι στις 13 Ιουλίου 2024, μαχητικά αεροσκάφη της Ισραηλινής Πολεμικής Αεροπορίας έπληξαν την περιοχή του Χαν Γιουνίς και – μετά από αξιολόγηση πληροφοριών – είναι σε θέση να επιβεβαιώσουν ότι ο Μοχάμεντ Ντέιφ εξοντώθηκε. Ο Μοχάμεντ Ντέιφ ήταν ο Διοικητής της Στρατιωτικής Πτέρυγας της Χαμάς και δεύτερος στη διοίκηση της τρομοκρατικής οργάνωσης Χαμάς στη Λωρίδα της Γάζας.

Ο Ντέιφ ξεκίνησε, σχεδίασε και εκτέλεσε τη σφαγή της 7ης Οκτωβρίου, κατά την οποία σκοτώθηκαν 1.200 άνθρωποι στο νότιο Ισραήλ και 251 όμηροι απήχθησαν στη Λωρίδα της Γάζας», αναφέρει ο Ισραηλινός στρατός.

Όπως αναφέρει ακόμη η ανακοίνωση των IDF, «τα μαχητικά αεροσκάφη της Ισραηλινής Πολεμικής Αεροπορίας πραγματοποίησαν μια στοχευμένη επίθεση ακριβείας σε συγκρότημα στο οποίο βρίσκονταν ο Μοχάμεντ Ντέιφ και ο Ραφάα Σαλαμέχ, ο Διοικητής της Ταξιαρχίας της Χαμάς στην Χαν Γιουνίς».

Το βίντεο που ακολουθεί φέρεται να είναι από την μοιραία για τον Μοχάμεντ Ντέιφ επιχείρηση της Ισραηλινής Πολεμικής Αεροπορίας:

«Ο Ντέιφ διηύθυνε, σχεδίασε και πραγματοποίησε πολυάριθμες τρομοκρατικές επιθέσεις εναντίον του κράτους του Ισραήλ. Ο Ντέιφ έδρασε στο πλευρό του Γιαχία Σινγουάρ και κατά τη διάρκεια του πολέμου διοικούσε την τρομοκρατική δραστηριότητα της Χαμάς στη Λωρίδα της Γάζας εκδίδοντας εντολές και οδηγίες σε ανώτερα μέλη της Στρατιωτικής Πτέρυγας της Χαμάς», σημειώνουν οι IDF.