OnAlert
No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
OnAlert
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
No Result
View All Result
OnAlert
No Result
View All Result
Home ΚΟΣΜΟΣ

IDF: Επιβεβαιώνουν τη σύλληψη στον Λίβανο ενός «πράκτορα» της Χεζμπολάχ σε καταδρομική επιχείρηση

03/11/2024 - 08:12
Ισραήλ - Χεζμπολάχ
Share on FacebookShare on Twitter

Ο ισραηλινός στρατός (Israel Defence Forces – IDF) επιβεβαίωσε χθες (2/11/2024) το βράδυ ότι συνέλαβε έναν «υψηλόβαθμο πράκτορα της Χεζμπολάχ» του Λιβάνου κατά τη διάρκεια επιχείρησης που πραγματοποίησε επίλεκτη μονάδα του πολεμικού ναυτικού στην πόλη Μπατρούν, βορείως της Βηρυτού.

«Κατά τη διάρκεια ειδικής επιχείρησης που πραγματοποίησε η ‘Shayetet 13’ («Στολίσκος 13″, οι καταδρομείς του πολεμικού ναυτικού) στην πόλη Μπατρούν του Λιβάνου, ένας υψηλόβαθμος πράκτορας της Χεζμπολάχ συνελήφθη», δήλωσε στρατιωτικός αξιωματούχος σε ανακοίνωση.

Ο άνδρας, το όνομα του οποίου δεν δημοσιοποιήθηκε, «μεταφέρθηκε στο ισραηλινό έδαφος» και «επί του παρόντος αποτελεί αντικείμενο έρευνας», πρόσθεσε ο αξιωματούχος που ζήτησε να μην κατονομαστεί.

Ο συλληφθείς θεωρείται «ειδήμων στον τομέα του» και ανακρίνεται από μια μονάδα των υπηρεσιών πληροφοριών του στρατού, συνέχισε ο αξιωματούχος, χωρίς να δώσει περισσότερα στοιχεία.

The Israeli Navy’s Shayetet 13 commando unit carried out a raid in northern Lebanon last night, capturing a Hezbollah official, the military confirms.

The Hezbollah operative, Imad Amhaz, is considered by the IDF to be a «significant source of knowledge» in the terror group’s… pic.twitter.com/21GZJGcgkh

— Emanuel (Mannie) Fabian (@manniefabian) November 2, 2024

Νωρίτερα σήμερα, στρατιωτική πηγή στον Λίβανο ανακοίνωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ότι ένας «καταδρομέας του ναυτικού» απήγαγε έναν Λιβανέζο «πολίτη» και ότι έρευνα είναι σε εξέλιξη για να διαπιστωθούν οι συνθήκες της απαγωγής.

Λίγο αργότερα, ένας δικαστικός αξιωματούχος έδειξε το Ισραήλ πίσω από την απαγωγή.

Χωρίς να αποκαλύψει την ταυτότητα του Λιβανέζου που απήχθη, το εθνικό πρακτορείο πληροφοριών του Λιβάνου (ANI) διευκρίνισε ότι τα γεγονότα έλαβαν χώρα ξημερώματα Παρασκευής στο Μπατρούν, που βρίσκεται περίπου 50 χλμ. από τη Βηρυτό.

Σύμφωνα με το ANI, που επικαλείτο κατοίκους, «στρατιωτική δύναμη» πραγματοποίησε «απόβαση στην ακτή της Μπατρούν». Η δύναμη αυτή «πήγε με όλο τον οπλισμό της προς ένα μπανγκαλόου κοντά στην παραλία, απαγάγοντας έναν Λιβανέζο προτού απομακρυνθεί στην ανοιχτή θάλασσα με ένα ταχύπλοο».

Φωτογράφος του Γαλλικού Πρακτορείου στο Μπατρούν είδε σήμερα Λιβανέζους στρατιώτες να επιθεωρούν την ακτή, κοντά στο κτίριο απ’ όπου απήχθη ο άνδρας.

Καλά ενημερωμένη πηγή στο Μπατρούν δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ότι ο άνδρας που απήχθη παρακολουθούσε μαθήματα στο Ινστιτούτο Ναυτιλιακών Επιστημών και Τεχνολογίας (Marsati) και ήταν περίπου 30 ετών. Διέμενε σε καταλύματα του Ινστιτούτου.

Υπενθυμίζεται πως όπως είχε αναφέρει ο ιστότοπος Axios – δείτε το σχετικό δημοσίευμα του OnAlert.gr – «ειδικές δυνάμεις του ναυτικού του Ισραήλ συνέλαβαν έναν υψηλόβαθμο αξιωματούχο της Χεζμπολάχ, τον Ιμάντ Αμχάζ». Το όνομα του συλληφθέντος επιβεβαίωσε το γραφείο του πρωθυπουργού του Λιβάνου.

Είναι η πρώτη φορά που πραγματοποιείται μια τέτοια επιχείρηση από την έναρξη, πριν από έναν και πλέον χρόνο, της βίας μεταξύ του λιβανέζικου ισλαμιστικού κινήματος Χεζμπολάχ και του Ισραήλ, που βρίσκονται σε ανοιχτό πόλεμο από τις 23 Σεπτεμβρίου.

Ο πρωθυπουργός του Λιβάνου Νατζίμπ Μικάτι ζήτησε από το υπουργείο Εξωτερικών να καταθέσει καταγγελία στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ, σύμφωνα με ανακοίνωση που εξέδωσε το γραφείο του, διευκρινίζοντας ότι ο στρατός του Λιβάνου και η προσωρινή Δύναμη των Ηνωμένων Εθνών στον Λίβανο διεξάγουν επίσης έρευνες για την απαγωγή του Λιβανέζου πολίτη.

Πηγές: AFP / Reuters / ΑΠΕ-ΜΠΕ

Tags: IDFΙΣΡΑΗΛΙΣΡΑΗΛΙΝΟΣ ΣΤΡΑΤΟΣΚΑΤΑΔΡΟΜΕΙΣΛΙΒΑΝΟΣΧΕΖΜΠΟΛΑΧ

Related Posts

Sea Baby - ρωσικό υποβρύχιο
ΚΟΣΜΟΣ

Ουκρανικά υποβρύχια drones – καμικάζι έπληξαν ρωσικό υποβρύχιο κλάσης Kilo στο Νοβοροσίσκ [vid]

15/12/2025 - 18:03
Ουκρανία - ΗΠΑ
ΚΟΣΜΟΣ

Συνομιλίες ΗΠΑ – Ουκρανίας στο Βερολίνο: «Επιτεύχθη πραγματική πρόοδος» – Παραμένει άλυτο το εδαφικό

15/12/2025 - 17:48
Ουκρανία και Γερμανία
ΚΟΣΜΟΣ

Ουκρανία και Γερμανία συμφώνησαν σε σχέδιο 10 σημείων για συνεργασία στον τομέα των οπλικών συστημάτων

15/12/2025 - 17:05

Διαβάστε Επίσης

Ουκρανικά υποβρύχια drones – καμικάζι έπληξαν ρωσικό υποβρύχιο κλάσης Kilo στο Νοβοροσίσκ [vid]

Συνομιλίες ΗΠΑ – Ουκρανίας στο Βερολίνο: «Επιτεύχθη πραγματική πρόοδος» – Παραμένει άλυτο το εδαφικό

SAFE: «Ανακριβές ότι πήραμε πίσω την πρόταση μας», λέει ο Δένδιας – «Τίποτα δεν έχει λήξει»

Ουκρανία και Γερμανία συμφώνησαν σε σχέδιο 10 σημείων για συνεργασία στον τομέα των οπλικών συστημάτων

Πολεμικό Ναυτικό: Επιχειρησιακή εκπαίδευση μονάδων στο κεντρικό Αιγαίο [pics]

Ουκρανία: 3 στους 4 πολίτες απορρίπτουν την παραχώρηση εδαφών στη Ρωσία, σύμφωνα με δημοσκόπηση

Αρχηγός ΓΕΕΘΑ: Τεχνητή νοημοσύνη, UAVs, κυβερνοασφάλεια και αξιοποίηση Διαστήματος αποτελούν στρατηγικούς πολλαπλασιαστές ισχύος

Δένδιας: Στις 8 Ιανουαρίου ψηφίζεται το νέο ειδικό μισθολόγιο των Ενόπλων Δυνάμεων

Top News

Η Άννα Βίσση γιόρτασε τα γενέθλια της αδερφής της στο Nox και τραγούδησε με τον Αντώνη Ρέμο και τον Χρήστο Μάστορα

«Τρελό» σενάριο για είσοδο του Μοχάμεντ μπιν Σαλμάν στην Μπαρτσελόνα με 10 δισεκατομμύρια ευρώ

Φοινικούντα: Βίντεο ντοκουμέντο με το αυτοκίνητο που φέρεται να μετέφερε τον εκτελεστή στα ΚΤΕΛ

Ο Μπασάρ αλ Άσαντ μαθαίνει ρωσικά και φρεσκάρει τις γνώσεις του στην οφθαλμολογία – Η χρυσή ζωή της οικογένειας στη Ρωσία

OnAlert

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2023 OnAlert

  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική απορρήτου
  • Ταυτότητα
  • Επικοινωνία

No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2023 OnAlert