IDF: «Επείγον μήνυμα στους κατοίκους της βόρειας Γάζας – Μετακινηθείτε προσωρινά στα νότια»

O στρατός του Ισραήλ (IDF) καλεί για άλλη μια φορά τους κατοίκους στη βόρεια Λωρίδα της Γάζας και της πόλης της Γάζας να μετακινηθούν άμεσα προς τον νότο.

Ο εκπρόσωπος των IDF, Ντάνιελ Χαγκάρι, τονίζει ότι αυτό είναι ένα προσωρινό μέτρο και πως η επιστροφή των κατοίκων στα σπίτια τους στη βόρεια Γάζα θα είναι δυνατή «μόλις τελειώσουν οι εχθροπραξίες».

Η ανακοίνωση αυτή έρχεται εν αναμονή της μεγάλης κλίμακας χερσαίας επίθεσης που σχεδιάζει να εξαπολύσει ο ισραηλινός στρατός, με στόχο να εξαλείψει τα κέντρα διοίκησης και τους μαχητές της Χαμάς.

Η ανακοίνωση των IDF:

«Προσοχή πολίτες της Γάζας. Ακούστε προσεκτικά. Αυτή είναι μια επείγουσα στρατιωτική συμβουλή από τις αμυντικές δυνάμεις του Ισραήλ για την άμεση ασφάλειά σας. Προτρέπουμε όλους τους κατοίκους της Βόρειας Γάζας και της πόλης της Γάζας να μετεγκατασταθούν προσωρινά νότια».

«Αυτό είναι ένα προσωρινό μέτρο. Η επιστροφή στη Βόρεια Γάζα θα είναι δυνατή μόλις τελειώσουν οι έντονες εχθροπραξίες. Η Χαμάς θέτει τη ζωή σας σε κίνδυνο τοποθετώντας όπλα και δυνάμεις στην περιοχή αμάχων στη Γάζα, συμπεριλαμβανομένων σχολείων, τζαμιών και νοσοκομείων».

«Η επικείμενη επιχείρηση του Ισραηλινού Στρατού έχει δρομολογηθεί να εξουδετερώσει αυτές τις απειλές της Χαμάς με ακρίβεια και ένταση».

«Η ανθρωπότητα παραμένει σοκαρισμένη από τη σφαγή που εξαπέλυσε η Χαμάς στις 7 Οκτωβρίου, όταν αθώες Ισραηλινοί άνδρες, γυναίκες, παιδιά και βρέφη αποκεφαλίστηκαν, εκτελέστηκαν, βιάστηκαν και κάηκαν ζωντανοί. Δεν θα το ξεχάσουμε».

«Πολίτες της Γάζας, οι δυνατότητές σας να δράσετε περιορίζονται. Για τη δική σας ασφάλεια μετακινηθείτε νότια. Αυτή δεν είναι μια απλή ανακοίνωση. Είναι μια επείγουσα έκκληση για την ασφάλεια των αμάχων στη Γάζα», καταλήγει η ανακοίνωση των IDF.