IDF: Εντοπίστηκαν στην Χαν Γιούνις οι σοροί άλλων 5 ομήρων της Χαμάς

Οι ισραηλινές ένοπλες δυνάμεις (IDF – Israel Defence Forces) ανέσυραν την Τετάρτη τα πτώματα πέντε ομήρων που σκοτώθηκαν στην επίθεση της Χαμάς στις 7 Οκτωβρίου και έκτοτε κρατούντα. στη Γάζα.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση των IDF, η Μάγια Γκόρεν, μια 56χρονη νηπιαγωγός, σκοτώθηκε κατά τη διάρκεια της επίθεσης στο κιμπούτς της Νιρ Οζ, μία από τις κοινότητες που επλήγησαν περισσότερο από τη φονική επίθεση στο νότιο Ισραήλ που πυροδότησε τον καταστροφικό πόλεμο.

Οι άλλοι τέσσερις όμηροι ήταν δύο έφεδροι στρατιώτες και δύο στρατιώτες που σκοτώθηκαν σε μάχη κατά τη διάρκεια της επίθεσης της 7ης Οκτωβρίου, ανέφεραν οι IDF.

Τα πτώματα τους ανασύρθηκαν από την περιοχή Χαν Γιούνις στη νότια Γάζα, όπου οι ισραηλινές δυνάμεις εξαπέλυσαν νέες επιδρομές αυτή την εβδομάδα.

Οι πέντε είχαν καταγραφεί μεταξύ 120 ομήρων που εξακολουθούν να βρίσκονται στη Γάζα, με το 1/3 εξ αυτών να θεωρούνται νεκροί, με βάση ιατροδικαστικά ευρήματα, πληροφορίες, ανακρίσεις αιχμαλωτισμένων μαχητών, βίντεο και μαρτυρίες απελευθερωμένων ομήρων.

Σε ομιλία του στο Κογκρέσο των ΗΠΑ την Τετάρτη, ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου δήλωσε ότι η κυβέρνησή του συμμετείχε ενεργά σε εντατικές προσπάθειες για την απελευθέρωση των υπόλοιπων ομήρων, κάτι που ήταν πεπεισμένος ότι θα πετύχει.

Ισραηλινή αντιπροσωπεία θα συμμετάσχει στις συνομιλίες για την εξασφάλιση εκεχειρίας στη Γάζα και απελευθέρωση ομήρων – με τη μεσολάβηση των Ηνωμένων Πολιτειών, της Αιγύπτου και του Κατάρ – την επόμενη εβδομάδα, δήλωσε την Τετάρτη ένας Ισραηλινός αξιωματούχος.

Η Χαμάς θέλει μια συμφωνία κατάπαυσης του πυρός για τον τερματισμό του πολέμου στη Γάζα, αλλά ο Νετανιάχου λέει ότι ο πόλεμος δεν μπορεί να τελειώσει πριν η Χαμάς ηττηθεί.

Πηγή: france24.com