IDF: Εντοπίστηκαν νεκροί δύο 19χρονοι στρατιώτες που κρατούσε ομήρους η Χαμάς

Οι Ισραηλινές Αμυντικές Δυνάμεις (IDF) ανακοίνωσαν ότι οι δυνάμεις που επιχειρούν στη Γάζα έχουν περισυλλέξει τα πτώματα ακόμη δύο Ισραηλινών ομήρων που είχε συλλάβει η Χαμάς, των 19χρονων στρατιωτών Νικ Μπέιζερ και Ρον Σέρμαν. Ο IDF ανακοίνωσε ακόμη ότι έχει ενημερώσει τις οικογένειες των στρατιωτών και συμμερίζεται τη θλίψη τους.

Ο Μπέιζερ ξεκίνησε τη στρατιωτική του θητεία στις 30 Απριλίου και στις 7 Οκτωβρίου συνελήφθη αιχμάλωτος από τρομοκράτες της Χαμάς που εξαπέλυσαν επίθεση στη βάση του, κοντά στο πέρασμα του Ερέζ. Εργαζόταν στον Συντονισμό και τον Σύνδεσμο της Περιφέρειας της Γάζας του IDF, ο οποίος συντονίζει τις άδειες και τη διέλευση αγαθών μέσω του περάσματος Ερέζ στη Γάζα.

«Αυτή είναι η ειρωνεία», είχε δηλώσει η μητέρα του Μπέιζερ, Κέιτι. «Όλοι σε αυτή τη βάση του IDF φροντίζουν τους Παλαιστίνιους, εργάζονται έτσι ώστε οι κάτοικοι της Γάζας να μπορούν να ζήσουν τη ζωή τους». Ο Μπέιζερ δεν έπρεπε να είναι στη βάση εκείνο το Σαββατοκύριακο, αλλά είχε αλλάξει με έναν φίλο που ήθελε ρεπό το Σαββατοκύριακο.

Ο Σέρμαν μίλησε για τελευταία φορά με τη μητέρα του το πρωί της 7ης Οκτωβρίου, όταν η στρατιωτική βάση του IDF στην οποία υπηρετούσε κοντά στα σύνορα της Γάζας δέχτηκε επίθεση από τρομοκράτες της Χαμάς. «Αποκόπηκαν», είχε πει η θεία του, Shalhev Kimchi, σε ένα βίντεο που έφτιαξε η «Bring Them Home», η οργάνωση που βοηθάει στην αφήγηση των ιστοριών όσων αγνοούνταν μετά τις τρομοκρατικές επιθέσεις της Χαμάς.

Όταν διακόπηκε η τηλεφωνική κλήση του Σέρμαν με τη μητέρα του, αντάλλαξαν γραπτά μηνύματα WhatsApp. «Της είπε ότι την αγαπάει», είπε η θεία του. «Αυτό είναι μαμά, είναι εδώ, τελείωσε, σε αγαπώ». Ωστόσο, περίπου τέσσερις ή πέντε ώρες αργότερα, πάντα κατά τα λεγόμενα της θείας του, είχαν βρεθεί βίντεο της Χαμάς που έδειχναν τον Σέρμαν, «ολόκληρο και υγιή», αλλά δεμένο στο πίσω μέρος ενός φορτηγού.

Ο IDF είχε προηγουμένως ανακοινώσει πως ανέκτησε το πτώμα ενός γαλλοϊσραηλινού ομήρου, του Ελιά Τολεντανό, ο οποίος είχε απαχθεί από μαχητές της Χαμάς στη διάρκεια του μουσικού φεστιβάλ Tribe of Nova στις 7 Οκτωβρίου, ημέρα της αιματηρής επίθεσης του ισλαμιστικού παλαιστινιακού κινήματος στο ισραηλινό έδαφος.

Ο στρατός έχει ανακτήσει συνολικά οκτώ πτώματα και εκτιμά ότι 132 όμηροι εξακολουθούν να βρίσκονται μέσα στη Λωρίδα της Γάζας, ζωντανοί ή νεκροί.

Πηγή: Με πληροφορίες από Times of Israel