IDF: «Δεν θα επιτρέψουμε στη Χεζμπολάχ να αναπτύξει ξανά δυνάμεις στο νότιο Λίβανο»

Το Ισραήλ δεν θα επιτρέψει στη Χεζμπολάχ να αναπτύξει ξανά δυνάμεις της στον νότιο Λίβανο, δήλωσε σήμερα ο αρχηγός των ισραηλινών ενόπλων δυνάμεων (IDF) Χέρτζι Χαλέβι, ύστερα από τρεις ημέρες χερσαίων επιχειρήσεων στην περιοχή.

«Δεν θα επιτρέψουμε στη Χεζμπολάχ να εγκατασταθεί ξανά σε αυτά τα μέρη», τόνισε ο στρατηγός Χαλέβι σε βιντεοσκοπημένο μήνυμά που μεταδόθηκε από την ισραηλινή κρατική τηλεόραση. «Τα σφοδρά πλήγματα που δέχθηκε η Χεζμπολάχ (…) στη Βηρυτό, στην κοιλάδα Μπεκάα και στον νότιο Λίβανο θα συνεχιστούν», διαβεβαίωσε.

«Οι δυνάμεις μας είναι πιο έτοιμες από ποτέ, έχοντας αποκομίσει εμπειρία από τις μάχες στη Γάζα», υποστήριξε ο αρχηγός των IDF.

O ισραηλινός στρατός ανακοίνωσε σήμερα τον θάνατο ακόμη ενός στρατιώτη στην χερσαία επιχείρηση στον Λίβανο, ανεβάζοντας τις απώλειες του Ισραήλ σε 9.

Παράλληλα, η Χεζμπολάχ σφυροκοπά για μια ακόμη μέρα περιοχές του βόρειου Ισραήλ με περίπου 200 ρουκέτες, με τις IDF να απαντάνε με το πυροβολικό τους και την Πολεμική Αεροπορία που βομβαρδίζει θέσεις της οργάνωσης από αέρος.

Με πληροφορίες από: Times of Israel / Φωτογραφία αρχείου Reuters