IDF: Αυτά είναι τα όπλα της Χαμάς που βρέθηκαν μέσα στο νοσοκομείο Αλ Σίφα – Η επιχείρηση συνεχίζεται [pics,vids]

Ο στρατός του Ισραήλ (IDF) έδωσε στη δημοσιότητα φωτογραφίες και βίντεο από τα όπλα της Χαμάς που βρέθηκαν μέσα στο νοσοκομείο Αλ Σίφα στη Γάζα, το οποίο πολιορκούσε από τα ξημερώματα.

Οι ένοπλες δυνάμεις του Ισραήλ ανέβασαν και τα σχετικά ντοκουμέντα στο X (πρώην Twitter), όπου φαίνονται όπλα, γιλέκα, στρατιωτικές εξαρτήσεις, σφαίρες, χειροβομβίδες και άλλα πολεμοφόδια, τα οποία ισχυρίζονται ότι ανήκουν στη Χαμάς και πως οι τρομοκράτες της τα έκρυβαν μέσα στις εγκαταστάσεις του νοσοκομείου.

Μάλιστα, σε ένα από τα βίντεο που ανέβασαν οι IDF, φαίνεται ένας αξιωματικός της 36ης Μεραρχίας να ανακαλύπτει κρυμμένα όπλα και πολεμοφόδια δίπλα από έναν μαγνητικό τομογράφο.

«Κατά τη διάρκεια ερευνών μέσα σε έναν από τους θαλάμους του νοσοκομείου, οι μαχητές μας εντόπισαν ένα δωμάτιο που περιείχε μοναδικά τεχνολογικά μέσα, εξοπλισμό μάχης και στρατιωτικό εξοπλισμό που χρησιμοποιεί η τρομοκρατική οργάνωση Χαμάς», αναφέρουν οι IDF στο X.

Υπενθυμίζεται ότι η Χαμάς ανακοίνωσε νωρίτερα σήμερα πως το Ισραήλ έχει τον πλήρη έλεγχο του νοσοκομείου Αλ Σίφα στη Γάζα, το μεγαλύτερο της περιοχής. Ένας δημοσιογράφος που συνεργάζεται με το Γαλλικό Πρακτορείο ανέφερε ότι οι IDF αποσύρθηκαν από το Αλ Σίφα.

Ο δημοσιογράφος είπε ότι οι στρατιώτες ανέκριναν δεκάδες πολίτες, τους έγδυσαν και στη συνέχεια τους άφησαν ελεύθερους. Αποχωρώντας από το νοσοκομείο, οι Ισραηλινοί στρατιώτες άφησαν πίσω τους φάρμακα, τρόφιμα για τα μωρά και μπουκάλια με νερό, σύμφωνα πάντα με την πηγή αυτή.

Ο IDF ανέφερε ότι θα συνεχίσει να επιχειρεί γύρω και μέσα στο Νοσοκομείο Σίφα, κάτω από το οποίο πιστεύεται ότι έχει το κύριο κέντρο διοίκησης της Χαμάς.