IDF: Ανακτήθηκαν οι σοροί 6 ομήρων της Χαμάς – Ήταν σε τούνελ κάτω από την Χαν Γιουνίς

Πηγή: Reuters

Οι Ισραηλινές Ένοπλες Δυνάμεις (Israel Defence Forces – IDF)  ανακοίνωσα ότι σε μια κοινή επιχείρηση με τη Shin Bet, τη Γενική Υπηρεσία Ασφαλείας, έχουν ανακτήσει επιτυχώς τα πτώματα έξι ομήρων που απήχθησαν στις 7 Οκτωβρίου και δολοφονήθηκαν από τη Χαμάς στη Λωρίδα της Γάζας.

Όπως έγινε γνωστό από τις IDF, οι σοροί εντοπίστηκαν σε ένα τούνελ κάτω από την πόλη Χαν Γιουνίς στη Νότια Γάζα.

Οι σοροί ανήκουν στους:

Το κιμπούτς Νιρ Οζ, στο οποίο είχαν επιτεθεί μαχητές του ισλαμιστικού παλαιστινιακού κινήματος Χαμάς στις 7 Οκτωβρίου, είχε ανακοινώσει νωρίτερα σήμερα τον θάνατο του Μούντερ, ενός 79χρονου κατοίκου του που είχε απαχθεί και κρατούνταν όμηρος στη Γάζα, έπειτα από πάνω από 10 μήνες πολέμου στον παλαιστινιακό θύλακα.

«Το κιμπούτς Νιρ Οζ ανακοινώνει με μεγάλη λύπη του τον φόνο του Αβραάμ Μούντερ, 79 ετών, ενώ τελούσε σε ομηρεία, έπειτα από μήνες σωματικών και ψυχικών βασανιστηρίων», αναφέρεται στην ανακοίνωση που εξέδωσε η κοινότητα αυτή.

Μια πρώην όμηρος είχε δηλώσει στο AFP ότι οι έξι άνδρες κρατούνταν μαζί σε σήραγγα μετά την απαγωγή τους από τη Χαμάς στις 7 Οκτωβρίου.

Το Φόρουμ Οικογενειών Ομήρων, οργάνωση που εκπροσωπεί τις περισσότερες από τις οικογένειες ομήρων, χαιρέτισε την είδηση, αλλά επανέλαβε το αίτημά της προς την ισραηλινή κυβέρνηση να συνάψει συμφωνία για την απελευθέρωσή τους με τη Χαμάς.

«Η άμεση επιστροφή των υπολοίπων 109 ομήρων μπορεί να επιτευχθεί μόνον μέσω μιας συμφωνίας κατόπιν διαπραγμάτευσης. Η ισραηλινή κυβέρνηση, με τη βοήθεια των μεσολαβητών, πρέπει να κάνει ό,τι περνά από το χέρι της για να οριστικοποιηθεί η συμφωνία που βρίσκεται σήμερα στο τραπέζι», σημείωσε.