IDF: Ανακοίνωσαν πως «εξολόθρευσαν» ηγετικό στέλεχος της Χαμάς – Ποιός ήταν ο Χατέμ Αλραμερί

Τα μαχητικά αεροσκάφη των ισραηλινών Ενόπλων Δυνάμεων (IDF) εξολόθρευσαν τον επικεφαλής του Γραφείου Έκτακτης Ανάγκης της Χαμάς με πλήγμα σε στρατόπεδο στη Γάζα το βράδυ της Δευτέρας (8/4/2024), σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση.

Όπως αναφέρει η ανακοίνωση των IDF, «ο τρομοκράτης Χατέμ Αλραμερί σκοτώθηκε κατά την επίθεση που διενεργήθηκε βάσει πληροφοριών παρείχε η Διεύθυνση Στρατιωτικών Πληροφοριών του Ισραήλ».

Ο Αλραμερί υπηρέτησε ως πράκτορας στις Ταξιαρχίες αλ-Κασάμ, ενώ είχε ενεργό ρόλο στις εκτοξεύσεις βλημάτων εναντίον του Ισραήλ, στο πλαίσιο του Τάγματος Maghazi.

Σύμφωνα με την Jerusalem Post, οι ισραηλινές δυνάμεις εξάλειψαν ακόμη έναν «τρομοκράτη», επίσης στο κέντρο της Γάζας, ο οποίος συμμετείχε άμεσα στη σφαγή της 7ης Οκτωβρίου στην περιοχή Χαν Γιουνίς.

Η ομάδα μάχης της Ταξιαρχίας Nahal των IDF εξάλειψε έναν αριθμό τρομοκρατών σε μάχες μικρής εμβέλειας χρησιμοποιώντας πυρά αεροσκαφών και ελεύθερων σκοπευτών.

Η ισραηλινή Πολεμική Αεροπορία κατέστρεψε επίσης στρατιωτικά κτίρια που χρησιμοποιούσε η Χαμάς, τα οποία περιελάμβαναν θέσεις εκτόξευσης πυραύλων.

Χτυπήθηκε επίσης ένας υπόγειος άξονας, όπου εντοπίστηκαν εκτοξευτές και ρουκέτες που εξαπολύθηκαν  προς το κιμπούτς Re’im την περασμένη Κυριακή.

Πηγή: Jerusalem Post