OnAlert
No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
OnAlert
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
No Result
View All Result
OnAlert
No Result
View All Result
Home ΚΟΣΜΟΣ

Η Βόρεια Κορέα «θα απαντήσει» σε οποιαδήποτε πρόκληση της Ουάσινγκτον

12/12/2019 - 15:04
Τραμπ
Share on FacebookShare on Twitter

Το υπουργείο Εξωτερικών της Βόρειας Κορέας άσκησε κριτική εις βάρος των ΗΠΑ επειδή ζήτησαν τη σύγκληση του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ και δήλωσε έτοιμο να απαντήσει σε κάθε αντίστοιχο μέτρο που θα επιλέξει η Ουάσινγκτον, ανέφεραν σήμερα τα κρατικά μέσα ενημέρωσης.

«Οι ΗΠΑ μίλησαν για αντίστοιχα μέτρα στη συνάντηση, όπως έχουμε πει δεν έχουμε να χάσουμε τίποτα και είμαστε έτοιμοι να απαντήσουμε σε κάθε αντίστοιχο μέτρο που τυχόν να επιλέξουν οι ΗΠΑ», ανέφερε το επίσημο πρακτορείο ειδήσεων KCNA επικαλούμενο εκπρόσωπο του βορειοκορεατικού υπουργείου Εξωτερικών.

Χθες η Βόρεια Κορέα χαρακτήρισε «ανοησία» την απόφαση των ΗΠΑ να συγκαλέσουν το ΣΑ του ΟΗΕ και είπε ότι κάτι τέτοιο θα την βοηθήσει να λάβει μια ξεκάθαρη απόφαση για το ποιον δρόμο θα ακολουθήσει.

Σύμφωνα με την ίδια πηγή, η Πιονγκγιάνγκ εκτιμά ότι η Ουάσινγκτον δεν έχει να της προσφέρει τίποτα σε κάποιες πιθανές νέες συνομιλίες με στόχο την αποπυρηνικοποίησή της.

«Οι ΗΠΑ μιλάνε για διάλογο, όποτε ανοίγουν το στόμα τους, αλλά είναι τόσο φυσικό ότι δεν έχουν τίποτα να παρουσιάσουν ενώπιόν μας ακόμη κι αν ξεκινήσει διάλογος».

Το 15μελές ΣΑ συγκλήθηκε την ώρα που αυξάνονται οι ανησυχίες διεθνώς ότι η Βόρεια Κορέα πιθανόν να ξεκινήσει τις πυρηνικές δοκιμές ή τις δοκιμές πυραύλων μεγάλου βεληνεκούς, που έχουν διακοπεί από το 2017 επειδή πάγωσαν οι συνομιλίες για την αποπυρηνικοποίησή της ανάμεσα στις δύο χώρες.

Η πρέσβειρα των ΗΠΑ στον ΟΗΕ Κέλι Κραφτ δήλωσε ότι η χώρα της είναι έτοιμη «να λάβει ταυτόχρονα χειροπιαστά βήματα» προς μια συμφωνία για το πυρηνικό και πυραυλικό πρόγραμμα της Κορέας αλλά πρόσθεσε ότι το ΣΑ θα πρέπει να είναι προετοιμασμένο να απαντήσει στις όποιες προκλήσεις.

Στην ανακοίνωση του ΥΠΕΞ η Βόρεια Κορέα υπερασπίζεται ακόμη το δικαίωμά τις στις δοκιμές αυτές και χαρακτηρίζει τις ΗΠΑ «παράνομες».

Η Βόρεια Κορέα έχει δηλώσει ότι θα περιμένει μέχρι το τέλος του χρόνου να εγκαταλείψουν οι ΗΠΑ την «εχθρική τους πολιτική» απέναντί της και να προσφέρουν κάτι διαφορετικό από τα αιτήματα για μονομερή αφοπλισμό.

Ο βορειοκορεάτης ηγέτης Κιμ Γιονγκ Ουν έχει πει ότι θα αποφασίσει πιθανόν να ακολουθήσει μια απροσδιόριστη «νέα οδό» αν οι ΗΠΑ δεν συμβιβαστούν.

Ο ειδικός εκπρόσωπος των ΗΠΑ για τη Βόρεια Κορέα Στίβεν Μπίγκαν αναμένεται την ερχόμενη εβδομάδα στη Σεούλ για να συναντηθεί με νοτιοκορεάτες αξιωματούχους, γεγονός που εγείρει εικασίες ότι θα επιχειρήσει να διασώσει τις συνομιλίες προσεγγίζοντας τη Βόρεια Κορέα ενόψει της εκπνοής της προθεσμίας.

Στο μεταξύ, ο πρεσβευτής της Κίνας στον ΟΗΕ Ζανγκ Σουν δήλωσε χθες ότι είναι επιτακτική η ανάγκη να χαλαρώσει το ΣΑ τις κυρώσεις εις βάρος της Βόρειας Κορέας σε μια προσπάθεια υποστήριξης των συνομιλιών και «αποφυγής μιας δραματικής ανατροπής» της κατάστασης.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Tags: ΗΠΑΟΗΕΟΥΑΣΙΝΓΚΤΟΝΠΙΟΝΓΚΓΙΑΝΓΚΠΡΟΚΛΗΣΕΙΣΥΠΕΞ

Related Posts

ΗΠΑ - Πανεπιστήμιο
ΚΟΣΜΟΣ

ΗΠΑ: Κρατείται ένα άτομο που πιθανώς σχετίζεται με τους πυροβολισμούς στο Πανεπιστήμιο Μπράουν

14/12/2025 - 17:46
Σίδνεϊ
ΚΟΣΜΟΣ

Σίδνεϊ: Αποφασισμένοι για μακελειό οι δράστες της επίθεσης – Είχαν και αυτοκίνητο με εκρηκτικά – 12 οι νεκροί

14/12/2025 - 14:01
Μαρκ Ρούτε
ΚΟΣΜΟΣ

Κρεμλίνο: Επιπολαιότητα του Ρούτε να μιλήσει για πόλεμο με τη Ρωσία

14/12/2025 - 13:35

Διαβάστε Επίσης

ΗΠΑ: Κρατείται ένα άτομο που πιθανώς σχετίζεται με τους πυροβολισμούς στο Πανεπιστήμιο Μπράουν

Σίδνεϊ: Αποφασισμένοι για μακελειό οι δράστες της επίθεσης – Είχαν και αυτοκίνητο με εκρηκτικά – 12 οι νεκροί

Κρεμλίνο: Επιπολαιότητα του Ρούτε να μιλήσει για πόλεμο με τη Ρωσία

Ζελένσκι: Χρειαζόμαστε μια αξιοπρεπή ειρήνη – Δεδομένο ότι θα υπάρξουν συμβιβασμοί

Ρωσία: Νέα ουκρανικά πλήγματα σε διυλιστήριο και αποθήκη πετρελαίου [vids]

Σίδνεϊ: Πυροβολισμοί σε δημοφιλή παραλία – Φόβοι για πολλούς νεκρούς και τραυματίες [vids]

Ζελένσκι: Θα έχει συναντήσεις με Αμερικανούς και Ευρωπαίους αντιπροσώπους στο Βερολίνο

IDF: Ανακοίνωσε ότι «αναστέλλει προσωρινά» ένα πλήγμα εναντίον στρατιωτικών υποδομών της Χεζμπολάχ στον νότιο Λίβανο

Top News

Η Τέιλορ Σουίφτ χάρισε 197 εκατομμύρια δολάρια στους συνεργάτες της: Ξέσπασαν σε κλάματα μόλις τους το ανακοίνωσε

Χριστόφορος Παπακαλιάτης και Κλέλια Ανδριολάτου στη Βουδαπέστη για τα γυρίσματα του «Maestro»

Αθηνά Οικοκομάκου και Μπρούνο Τσερέλα θα αλλάξουν χρονιά στο εξωτερικό: «Θα υποδεχθούμε το 2026 στην Αργεντινή»

Η Ζωή Κωνσταντοπούλου έκλεισε το τηλέφωνο στη Σίσσυ Χρηστίδου: «Το θεωρώ πολύ άγριο να υφίσταμαι επίθεση on air»

OnAlert

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2023 OnAlert

  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική απορρήτου
  • Ταυτότητα
  • Επικοινωνία

No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2023 OnAlert